A barátom kutyájárol van szó . Nos fél eves a kutyus es tegnap kiderult hogy gyomor gyulladása van az orvos nem mondod semmi konkrétat csak hogy nem halálos. A ti kutyatokkal volt már ilyen?
Nálunk pont múlt novemberben volt gyomorgyulladás. Tünetek: étvágytalanság (a kutyánál, aki amúgy a vasszöget is megeszi), hányás, majd véres hányás.
Doki megvizsgálta fizikálisan, megultrahangozta, és emlékeim szerint vért is vett és nézett májértéket, meg még pár dolgot, amire már nem emlékszem.
Infúziót kapott, inni ihatott nyugodtan, gyógykonzervet kapott, hogy ha megjönne az étvágya, abból kapjon, de egyszerre csak keveset. Gyomorgyulladásnál amúgy az alap kezelés koplaltatás, de én úgy tapasztaltam, hogy egy kevés étel jót tett neki, mert miután már aznap este hajlandó volt enni, minden ilyen kis étkezés után szebb lett a hányadék, kevésbé véres. Alapból egyébként gyulladáscsökkentőt, hányáscsillapítót is szoktak adni ilyen esetben, de mivel ő gyógyszerérzékeny, ezért nála mivel nem volt nagyon rosszul, ezzel inkább vártak, és csak infúziózták. Másnap is visszamentünk még egy kör infúzióra, azután mivel már evett-ivott és jobban volt, csak a diétát kellett tartanunk.
Ha az orvos nem mond nektek semmit, honnan tudjátok, hogy gyomorgyulladás? Én azt javasolnám, hogy ha megoldható, akkor egy másik orvoshoz is vigyétek el. Lehetőleg olyan rendelőbe, ami kellőképpen felszerelt, van ultrahang, helyileg vérből való tesztre lehetőség.
Koszonom a válaszokat
Meg ultrahangoztak a kutyust es kiderul hogy benyelt valami parazita virust mert h gyenge az immunrendszere mert meg kolyok ... kapaot fajdalom csillapitokat meg antibiotikumot.. ha nem javul a heten vagy kihanyja stb.. akkor müteni kell de kozbe figyelni kell ra mert veszelyes.. remelem minden joo lesz
Bocs, de nem értem... Most parazitát vagy vírust nyelt be? Akármelyik esetben, a műtét mit segít? Ha antibiotikumot kap, akkor csakis bakteriális fertőzésről lehet szó, mert az antibiotikum nem hat a vírusokra. Viszont bakteriális fertőzésnél továbbra sem értem, a műtét mire kell?
Antibiotikum mellé remélhetőleg probiotikumot is kap, valami jobb fajtát? Ha nem, sürgősen pótoljátok, mert szükség van rá! Részben az immunrendszerét is erősíti, mert karban tartja a bélflóráját, amiben az antibiotikum csinos kis pusztítást tud végezni.
(Nekünk a gyomorgyulladás pár nap alatt lecsengett, kb. 3 nap után már nem hányt a kutya, de a diétát kb. 3 hétig még tartottuk, amíg újra ugyanúgy nem evett, mint korábban. Csak azért írtam le, mert kérdezted, nem biztos, hogy ez nektek releváns.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!