Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csinálnátok a kutyával?

Mit csinálnátok a kutyával?

Figyelt kérdés

Egyetem miatt albérletbe költöztem és a lakótársamnak van egy benti kutyája (kertes ház,házikó, kis udvarral). Ami nem is lenne baj, mert úgy jöttem ide, hogy van. De mikor haza érek és 2-3 csomó van a konyhában mert nem engedi ki az udvarra, el ne vigyék (Győr, nem rossz környék). Szétrágja a cuccaimat, mindent megrág, lepisil.Arra gondoltam reggel kiengedem, délután bezarom mire megjön a csaj. Múltkor nem vett neki kaját, és az én kajamat adta neki oda. Én suli után haza ugrok, eszek és megyek dolgozni. Akkor leültem vele megbeszélni, válasz "lakotarsak vagyunk nem? minden közös" Hát nem!

Jövőre már nem itt fogok élni de addig ki kell húzni valahogy.

Ez a kiengedem a kutyát és nem etetem (ja mert egy ideje én etetem mert ő elfelejti) jó megoldás lenne,hogy észre vegye magát?

2017. márc. 6. 09:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Milyen cuccaid vannak még, amiket nem tudsz a szobába vinni? Apróságokat rakj el szekrényekbe, szekrény tetejére, ha bútorod van odakinn, akkor meg közöld a lakótársaddal, hogy mikor mész, azokat megtéríti neked.
2017. márc. 6. 09:42
 12/19 anonim ***** válasza:

Mert aztán ha kint lenne az udvaron mi baja lenne? Meg ki vinné el? Kaput be kell zárni, nem egy nagy cucc és ennyi.

Nem egy ismerősöm lakik Győr környékén, én is ismerem a környéket, testvérem is ott él, a barátnőm is odavalósi. Én Tatabányai vagyok, a munkám az ami miatt még itt ragadtam igazából, de mindegy is.

A környéketeken senki nem fog csak úgy elvinni kutyákat, ezt értesd meg a lakótársaddal. Másrészt a kutyus azért csinálja ezeket mert tele van energiával, unatkozik és így vezeti le azt. Én is a kutyámat kimerem engedni amikor nem vagyok otthon, ha esetleg esősre áll az idő arra van neki külön kis kutyaház meg van egy féltető ahova bármikor betud húzódni. Kaját meg vizet mindig teszek ki neki, egy fedett helyre, játékot is bőven talál magának, és a szomszéd macskáit is távol tartja.

Nem fog belehalni a lakótársad abba ha a kutyát kint kell szabadon hagyni, sőt ezt a kutya is nagyra értékelné. A kaja szempontjából meg értesd meg vele ha van kisállata akkor vállaljon érte több felelősséget, és ne a te kajáddal etesse meg. A cuccaidat meg tedd magasabb helyre a kutya miatt

2017. márc. 6. 09:42
 13/19 anonim ***** válasza:

" mert nem engedi ki az udvarra, el ne vigyék"

Magyarázd el neki, hogy egy kutyát nem "kiengedni" kell, hanem pórázra tenni, és elmenni sétálni vele (gondolom pórázról csak nem lopják le...).

Akár 12 órát is képes kibírni, hogy nem végzi el lakásban a dolgát, de ehhez az kell, hogy fix reggeli és esti időpontokhoz szokjon.

A rombolás meg szimplán foglalkozás hiánya. Ő sem ülne egyhelyben 0-24-ben, ha be lenne zárva egy fix helyre.

Mondd meg, hogy egy felelős gazda nem viselkedhet így. Vagy elkezd foglalkozni a kutyájával, vagy keressen neki olyan helyet, ahol boldogan élhet. Mert ez a vegetálás nem élet egy kutyának.

Nem hiszem el, hogy elfelejt enni adni a kutyának. Ha egy légtérben van vele, nem megy utána a kutya??? Nem bökdösi? Nem csorgatja a nyálát? Egy virágot oké, hogy elfelejt az ember meglocsolni, de egy kutyának enni adni???

Vegyen jó minőségű tápot, ne emberi koszttal etessen, mert az nem való az állatnak (max a disznónak a moslék). És neki is könnyebb dolga lesz, mert egy mozdulat a tápot a táljába önteni.

2017. márc. 6. 09:44
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem világos, kid neked a kutya gazdája, ha senkid, akkor nem értem, miért kéne neked tűrni ezeket a dolgokat. Én elküldeném a halál f..ra, ha ellopná a kajámat és a kutyája tönkre tenné a cuccaimat, az ő felelőssége, az ő problémája, oldja meg, ahogy akarja.
2017. márc. 6. 12:57
 15/19 A kérdező kommentje:
A lakótársam, övé a ház ahol élek. Ha most elmegyek bukik 200ezer kauciót.
2017. márc. 6. 13:08
 16/19 A kérdező kommentje:
*bukok
2017. márc. 6. 13:08
 17/19 anonim ***** válasza:
Aha. Hát igen, az nem mindegy, ha ő a lakás tulajdonosa, ez így nem egyszerű. Más lehetőség nincs, mint hogy megbeszéled vele a problémáidat.
2017. márc. 6. 13:40
 18/19 anonim ***** válasza:
Mi áll a szerződésben? Nincs jobb ötletem, ha határozatlan idejű a szerződés akkor kérd vissza a kaukciót és költözz el. Ha határozott idejű akkor meg bírd ki valahogy, bár ha a kutya tönkreteszi a bútoraidat, akkor miért nem fizetteted ki a gazdival?
2017. márc. 6. 14:08
 19/19 A kérdező kommentje:
Azt mondta azt ki fogja fizetni. Júniusban költözöm.
2017. márc. 6. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!