Kutya a lakásban?
Vitát indítani talán szeretnék, veszekedést szítani semmiképpen. Nagyon szeretnék kutyát és pont mivel nincs kertem, így sokat kirándulok és jó lenne a társ ebben.
Mióta keresek rengeteg megrovást kapta, hogy kutyát akarok lakásba és még csak nem is ölkutyát.
Aztán elgondolkodtam. Az ország lakosságának 45%-a lakik ma olyan lakásban, ahol nem jut külön szoba a különnemű gyerekeknek (nekünk is csak kamasz korunkban lett, pedig nem éltünk rosszul), a gyereket is beadjuk bölcsibe, mert muszáj, dolgozni kell! Többet van "idegenekkel" mint velük. Ha azt mondom fizetek valakinek, aki délben leviszi a kutyát, megkérdezik akkor minek kutya...
Gyereket vállalunk, de kutyát nem? Ha dolgozol és lakásban laksz lehetsz jó szülő, de jó gazdi nem? Gyerekem nincs, még kutyám sem, de nem tarom jogosnak ezt...
Ti mit gondoltok? Lehet jó gazda a "hétvégi, paneles gazdi", a hétköznap csak kevesebb időt tölt a kutyával (1-1,5 óra)?
jrt-m van, kertes házban élünk, de mégis bent van a kutya. napközben ha 20 fok felett van a hőmérséklet, kicsukjuk a kertbe, ha elmegyünk, amúgy bent van a házban és nagyon jól érzi ott magát. :)
azért jobb így kutyát tartani, mert reggel valóban csak rá kell adnom a kabátot és kinyitnom az ajtót, majd pár perc múlva beengedni. De persze napi 1x sétálunk 2-3 órát is :)
nálunk, falun kb 7-en sétáltatjuk a kutyáinkat minimúm heti rendszerességgel.(de én pl napi) a többi kutya csak van a kertben és jobb helyeken még a házba is bemehet.
nem bírom megérteni, hogy miért tart valaki csak a kertben kutyát foglalkozás nélkül. csak a baj van vele: állandó havi kiadás, letapossa a füvet vagy akár szét is ássa a kertet... a kutyatartásnak van egy halom pozitív oldala, de pont ezeket nem élvezik ki.
éppen ezért nem ítélek el senkit, aki panelban tart kutyát, legyen az bármilyen méretű és mozgásigényű. mert még így is többet foglalkozik vele, mintha csak kint lenne az udvaron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!