B. A. R. F. -osok, ez mi a húson?
Pár hónapja kezdtük a nyersezést, eddig csak csirkét és marhát kapott. Nem rég vettem egy kifejezetten barfos boltból (reklám miatt nem irnám le, de teljesen elégedett vagyok) szarvashúst. Az ott dolgozó lány mondta, hogy 2 hétig fagyasztani kell a bacik miatt. Ez tiszta sor, viszont ma letelt a 2 hét, gondoltam vessük be. Mikor kiolvadt, láttam, tele van fehér valamikkel, mint egy cérna. Gondolom valami féreg volt, kiszedegettem amit láttam, és csak aztán adtam a kutyáknak.
Van még jópár kiló belőle,a kérdésem, hogy lehet-e nekik adni, vagy ez gáz?
Kérem, csak olyanok írjanak, akik jártasak a témában, ez a megfelelő etetés mindhárom kutyámnál, így negatív véleményt nem szeretnék olvasni.
Előre is köszönöm szépen.
Hát mikor porcióztam nem volt benne. Ilyen nagyon vékony hosszú fehér valami. Cérnához tudnám hasonlítani. Nem mozogtak, csak azert gusztustalan volt. Ugyanebbe a dobozba van a holnapi adag is, ha megint találok,akkor kidobom. Volt hozzá csirkefarhát is rakva, azokba nem volt.
Az a durva, annyi volt benne, hogy azt porciózaskor észre kellett volna vennem. De egyből fagyasztottam, nem ertem hogy nőhettek meg ekkorára. Minimum egy köröm hosszúságú, de volt 2 is. Különböző vastagságú, de a cérnaméreten belül... :(
Szóltál a boltnak a gondodról?
facebokon van pár barfos csoport. Lehet, ott többet tudnak mondani a kis fehér valamikről.
Igen szólni fogok a boltnak, az is lehet hogy "ártalmatlanok".
Egyébként vadhúst lehet nyersen adni, illetve csak szarvast és őzt, a vaddisznó szintén tilos mint a házi sertés az aujenszky-kór miatt. Amit irtam is, be kell tartani a 2hetes fagyasztási időt, ahogy a halnál is. Megkérdeztem egy ismerősömet, ő is szokta itt venni a szarvast, és neki még nem volt ilyen problémája.
De végülis 3 havonta féreghajtom a kutyákat, talán nem lesz bajuk de a következő adagit megmutatom a boltosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!