UGODOG kutya-WC, ki ismeri? Mit gondoltok rola? (Honnan lehet beszerezni Magyarorszagon, akar csak hasonlot is? )
Aki nem ismerne, annak roviden: ez egy muanyag talca, aminek muanyag racs van a tetejen. Ha a kutyanak uritenie kell, akkor arra megy ra. Azert jobb, mint a leteritheto kutyapelenka vagy az ujsagpapir, mert azoknak a tetejen marad a pisi es belelep a kutya, majd amerre megy, vegigtapicskolja vele a lakast. A talca es a racs koze lehet tenni ujsagpapirt vagy kutyapelenkat. Ha erre vizel a kutya, a racs koze folyik a pisi, igy nem tud belelepni. Ha kakil, az fent marad a tetejen, a talcat ki lehet emelni es a kakit beledobni egy zacsiba es a kukaba.
Mire jo?
-Kutyapelenka helyett, amikor szobatisztasagra nevelik a kutyat,
-vagy akar tartos hasznalatra is, hogy akkor se kelljen visszatartania, amikor senki nincs otthon huzamosabb ideig, vagy rajon a hasmenes es nem tudja visszatartani eleve sem.
Szerintem nagyon hasznos dolog, ha arra van hasznalva, amire kell, nem pedig arra, hogy a lusta gazdikat mar a kakilas es pisiles se osztonozze arra, hogy levigyek a szerencsetlen kutyat.
Udvaron is hasznalhato, ha valaki kint tartja a kutyajat es azt szeretne, hogy egy helyre uritsen, ne pedig szanaszet az udvaron.
Szoval van valakinek ilyen? Honnan lehet beszerezni, mert eddig csak amerikaban lattam es angliaban.
Nem csak az UgoDog marka letezik, hanem Nugi is es meg ki tudja, milyen kinaiak altal lemasolt egyeb, de nekem az is megfelelne.
Érdekes, az eddigi kutyáimmal sosem volt ilyen gond, pedig ők is 7-8 órákat voltak egyedül lakásban. Az egyik 14 a másik 15 évesen pusztult el és semmi gond nem volt soha a veséjükkel. De senkitől nem hallottam még ilyet. Pedig egy "pár" éve forgok kutyás körökben.
8-9 órát egy felnőtt kutyának simán ki kell bírnia. Szoktatás kérdése.
Bár kíváncsi lennék a tudományos magyarázatra h miért menne tönkre a veséje?
omg!
már megint mindenki milyen okos, és a saját tapasztalata szentírás...
örülök neki, hogy vannak emberek akiknek a kutyája kibír 7-8 vagy akár 12 órát is pisi kaki nélkül, de lássák be, hogy van olyan kutya amelyik nem...nem vagyunk egyformák...emberek sem...kutyák sem...
nekem egy 9 hónapos vizslám van, és minden alkalommal amikor hazajön vki annyira örül, hogy már vajmi kevés idő van lejutni vele a kilencedikről... ugrabugrál, örömködik, majd megtalálja a kis helyét és örömködve pisil...de hála az égnek már csak ekkor, ugyanis a pucér pocija miatt eddig 4x volt felfázva, ami azt jelentette, hogy negyed óránként pisipózban lecsücsült, és piciket pisilt...szar volt nézni...aki volt már felfázva tudja...
szóval nekem is jól jönne ez a cucc, és nem a séta kiváltására vagy a kutya "megalázásra" (pff) ugyanis 4 órát vagyok lent vele naponta, szinte az összes szabadidőm az övé, de hát nehezen megy a szobatisztaság neki...ilyen olyan említett okokból...
ja, és válaszolva a tényleges kérdésre:
keresem én is a lelőhelyet, ha megtaláltam szólok, de kösz, tényleg jobb mint a kutyapelus...(már azon is töröm a fejem, hogy lehetne ilyet otthon barkácsolni...)
Ja, es koszi mindenkinek a valaszat, de ne veszekedjetek! Mindenkinek mas a tapasztalata, mert minden kutya mas.
Mindenkinek a szokasai is masok. Nekem peldaul nagyon jol fog jonni ez a cucc, mert engem nem zavar, ha a kutya a lakasban pisil vagy kakil, osszeszedem zokszo nelkul. Es magamat ismerve ez nem fog a seta rovasara menni, mert szeretek egyutt jatszani a kutyammal, plusz minden nap kell mennem valahova intezkedni, ha mashova nem, akkor vasarolni es oda is viszem ot.
Az az elszomorito, hogy akik kitalaltak ezt az eszkozt, ok a lusta gazdikat (is) batoritjak ezzel, meg a reklamban is azt hangsulyozzak, hogy "Kinek van kedve esoben es hidegben lemenni kakiltatni?"- Szoval szerintem ez nagyon tisztessegtelen a kutyakkal szemben. De biztos van olyan kutya is, aki az emberhez hasonloan utalja az olyan idot, habar ez inkabb a kisebbseg.
En azt mondom, hogy aki szeret a szabadban lenni es nem csak a pisiles vegett, annak ez hasznos, aki viszont hajlamos ellustulni annak nem valo ez a talalmany.
A piacon viszont megjelent, ugyhogy csak ido kerdese, mikor lesz mindenhol elerheto.
Atnezem a linkeket, amiket kaptam, hatha szallitanak ide is, hozzam. Ha valaki tudja, hogy szallitanak-e Svedorszagba vagy Mo-ra, az szoljon!
Udv!
Na, megneztem a linkeket es latom, hogy az egyiken svedul van, ugyhogy nagyon halasan koszonom!!!
Nem tudom, miert nem talaltam meg ezt en magam...
Meg egyszer, koszi!
Szerintem hasznos és jó dolog egy ilyen wc, és nem azért mert lusta gazdi lennék, hanem azért, mert igenis mindneki életében előfordul az, hogy tovább kell bennmaradni a munkahelyén, és ez bizony azzal jár, hogy később tudja elvinni sétálni a kutyusát. És azt gondolom, hogy mindenki aki azt hirdeti, hogy "aki 12órát dolgozik naponta az ne vállaljon kutyát" alapvetően SOHA nem dolgozott meg semmiért, csak minden az ölébe hullott, ugyanis: a mai világban bizony nem lehet nem dolgozni, nincsenek olyan munkahelyek ahonnan du 4kor percre pontosan kisétál a dolgozó és éli a világát vidáman. Ilyen alapon soha ne vállaljak gyereket, mert dolgozom??
Szóval baromi hálás lennék, ha az effajta kommentelők inkább nem szólnának hozzá a dologhoz, legfőképpen azért sem, mert nem ez volt a kérdés.
Egy ilyen wc-t nekem is be kellene szereznem mielőbb, van bármi fejlemény ez ügyben, írhatnátok.(bocs ha esetleg a további kommentekben erről szó volt, nem olvastam el mindet, mert felhúztam magam azokon akik ilyeneket írtak, és féltem tovább olvasni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!