Mit csináljak hogy a szüleim megengedjék hogy kutyát tartsunk?
Nagy állatbarát vagyok, de én is nemet mondanék a szülők helyében.
Pár év múlva elmész otthonról egyetemre,vagy dolgozni, elköltözöl.Akkor mi lesz a kutyával?Ott marad a szüleid nyakán..Rengeteg ilyen példát láttam.Főleg,hogy koliba vagy albérletbe nagyon ritkán lehet állatot vinni.A legtöbb albérletben egy halat nem tarthatsz,nemhogy kutyát..Amíg nem tudod vállalni érte a felelősséget, élete végéig(15-20 év),addig szerintem ne akarj.
Nyilván más lenne,ha a szüleid is akarnák a kutyát és ugyanúgy ki akarnák venni a részüket a nevelésben,foglalkozásban stb.
Meg az anyagiak is elég eltántorítóak. A 4# jól írta,kb mintha még egy gyereket kéne eltartaniuk a szüleidnek.Sokba van nagyon.
Szerintem várd ki amíg elköltözöl. Akár 4-5 év múlva elköltözhetsz.Akkor majd lesz saját kutyád.Szerintem.De te tudod.
Kertes ház. Tegyük fel, hogy kinti kutyátok lenne, az egyszerűség kedvéért.
Milyen gondok voltak a régi kutyátokkal? Tudsz megnyugtató megoldást arra, hogy a következővel nem lesznek ilyen gondok?
Gondold át, mennyi időd lesz a kutyára mindennap (iskolai napokon, hétvégén, szünetekben). Mindennap el tudod-e vinni legalább 1-másfél órás sétára?
Vállalnád-e minden nap, hogy összetakarítod utána a kutyasz.rt, valamint sétán is összeszeded? Tudod, ez vele jár!
Mindennap megeteted, és mindig gondoskodsz róla, hogy legyen friss vize?
Ha van zsebpénzed, hajlandó vagy-e beáldozni a kutya költségeire? Egy közepes kutya eltartása havonta legalább 10 ezer Ft, ebben nincs benne a vételára, a kölyökkori oltásai, az esetleges állatorvosi költségek, ha beteg. Ezt a szüleidnek kell finanszíroznia, vagy meg kell várnod, míg vállalhatsz diákmunkát.
Tehát, kész tervvel állj a szüleid elé, hogy miből lenne fizetve a kutya eltartása; mikor, hogyan és mennyi foglalkoznál vele mindennap; mi lesz a kutyával, ha táborba vagy nyaralni mész; mi lesz a kutyával, ha felnőtt leszel és elköltözöl? Ezekre megnyugtató választ kell adnod.
Menj el mindennap sétálni legalább egy órát, további fél órát legyél kint az udvaron, és tedd magad hasznossá, pl. sepregess, nyáron nyírj füvet stb. Mindennap csináld ezt, mintha a kutyádra fordítanád ezt az időt (ami valójában még kevés is).
Hétvégén kelj korán, és menj el menhelyre önkéntes munkát végezni. Kutyákat sétáltatni, takarítani.
Csináld ezeket következetesen.
Emellett tanulj jól, és segíts otthon a házimunkában. Hátha így látják a szüleid, hogy igyekszel, megbízható vagy, nem félsz a munkától és kitartó vagy a célod érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!