Perzsa cica szerű kutya létezik?
Nem, nem őrültem meg:) 5 év hosszas keresés után megtaláltam az ideális kedvencet és perzsa cicalány személyében, nyomokban sem hasonlít macskára, nem karmol, nem harap, első perctől szobatiszta, nagyon nyugodt. 24-ből 20 órát alszik, a törődés kell neki, de nem lóg az emberen. Pont amilyennek megálmodtam.
Most megpróbálkoznék egy kutya beszerzésével is, hátha hasonló szerencsém lesz. Olyan állatot keresek, aki még összeszoktatható a macskával, békés, nyugodt, nem energia bomba, de azért van kedve a sétákhoz. Szeret velem lenni, de elvan nélkülem is. Közepes, vagy testű kutyát szeretnék, a szőrhossz mindegy. Lakásban lenne tartva. A tanítás sem jelent problémát. Menhelyen már körülnéztem, de jelenleg nem látok olyan 6 hónap körüli szukát, akire ezek a jegyek igazak lennének (illetve a menhely (pl km) szabályzatába is beleférnék). A fajtatisztához nem ragaszkodom, de támpontnak nagy segítség, ha van velük esetleg tapasztalatotok.
Köszönöm!!!
Igen, már nyakig szőrös minden, ezért nem kitétel a szőrhossz, mert már mindegy:D
A skót juhász nem erősen mozgás igényes?
A napi fárasztás meglenne agyban, de a mozgást a séták jelentenék.
Agárfélék. Állítólag nagyon szeretnek sokat lustálkodni, és kissé macskaszerű a jellemük. :)
Persze, kell neki mindennap egy nagy séta, ahol kifuthatja, kimozoghatja magát (illetve, ha nincs kert, akkor napi 3-4 séta kell bármely kutyának, ebből egy nagy).
2 vagyok, a border collie az iszonyúan mozgás, és agyban való lefárasztás igényes, természetesen a skót juhász is igényli, a habitusa viszont olyasmi, amit te körülírtál.
Meg az a helyzet, hogy minden kutyának van mozgásigénye, tehát ez egy elég nehéz kérdés. Főleg ha nagytestű ebről van szó.
Ezzel a perzsa kutyával először azt hittem, a kinézetre gondolsz :-).
A perzsa macska viszont eleve simulékonyabb, kedvesebb, vannak ettől hangosabb macskák, meg dinamikusabbak, azért mondtam, hogy habitusában hasonlót ajánlottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!