Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tapasztalt gazdik kutyás...

Tapasztalt gazdik kutyás gazdik valaki tud segiteni? Vemhes kutya

Figyelt kérdés

Van 2 kutyám egy szuka és egy kan.Szüleim nem szerettek volna kiskutyákat így elkerítettük őket.De a szuka leszökött a kanhoz és nagyon valószínű hogy vemhes tőbb jelet is mutat és tüzelt.

Segitséget kérnék olyan gazdiktól akik tudnának segiteni hogy hogya takarmányozam meg ilyenek.Sokk vemhes kutyás cikket olvastam de azért jól jönne olyan segítség akinek tapasztalatai vannak és válaszol a kérdésemre.

Még valami ha a szuka kutyának nincsen farka(azt mondták így született de lehet az anyja rágta le)akkor a kicsiknek sem lesz?

Köszönöm

2017. febr. 18. 12:17
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
89%

Nem kell hazudni!

1. A mamát el kell vinni orvoshoz: oltsátok be herpesz ellen, vigyétek el ultra hangra a szukát, adjátok neki vemhes vitaminokat.

2. A mamát be kell vinni a házba, tápot kell váltani: Royal Canin starter, meg kell csinálni a helyét infra lámpával.

3. A kicsiknek venni kell Royal Canin tápszert vészhelyzet esetére. ( Ha az anya nem etetne a szüleidnek kell majd 2 óránként, éjjel is)

4. Orvosnak a szülés idején készenlétben kell lennie a csaszarmetszes miatt.

5. Fel kell nevelni a kicsiket!4 hetes koruktól oltani, fereghajtani kell őket, elkezdeni a szobatisztaságra nevelést, elkezdeni fokozatosan etetni, chippezni.

2017. febr. 18. 14:55
 12/35 A kérdező kommentje:

Koszonom utolso

Ha nekem mondtad hogy nem kell hazudni nem hazudok tenyleg onketes vagyok.

Nem kell a szuleimnek nemreg a macskam magara hagyta kolykeit en neveltem fel oket ket oranket etettem ejjel is.Valalom azt is.Orvosunk lesz ha csaszarozni kellene.Ultrahangos orvos viszont meg kell.

2017. febr. 18. 15:07
 13/35 anonim ***** válasza:
64%

Jó minőségű tápot adj az anyakutyának, hogy egészséges kiskutyáid születhessenek. Josera/Brit Premium, stb.

Ha már nem szopnak a kicsik, akkor mindenképp ivartalanítsátok a szuka kutyust. Ha marad nálatok kölyök, akkor azt is.

Ha elajándékozod a kiskutyákat, akkor azt csak 8 hetes koruk után tedd, és tényleg jó helyre add őket, illetve ivartalanítási kötelezettséggel. És tényleg járj utána, látogasd meg néha az új gazdikat, hogy eleget tettek-e ennek a kérésednek. Mert sajnos tényleg sok a kidobott kutya, a felesleges szaporulatok miatt. Így megelőzheted a további szaporodást.

És ne aggódj, a kiskutyáknak 100 százalék hogy lesz normális farkuk, ez természetes.

Sok sikert a kölyökneveléshez és gazdi találáshoz! :)

2017. febr. 18. 15:40
 14/35 anonim ***** válasza:
93%

Viszont azt nagyon fontos megjegyezni, hogy a kutya semmi esetben sem szeretne kölyköket. Persze, ha vemhes lesz vagy ha már megszülettek, akkor az anyai ösztönök előjönnek nála, és hatalmas szeretettel fogja gondjukat viselni. Azt tehát nem fogod látni rajta, hogy boldogtalan emiatt. Mert tombolnak benne a hormonok.

De a vemhesség és az ellés hosszú távon nagyon megviseli a szervezetét, ezért ezután majd mindenképp ivartalanítsátok, neki is jobb lesz úgy, meg nektek is. Ha pedig még több kutyát szeretnétek, akkor irány a legközelebbi menhely vagy gyepmesteri telep! :)

2017. febr. 18. 15:46
 15/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsó kettőnek.

A tápokat amiket irtatok hol kaphatok?

2017. febr. 18. 15:46
 16/35 anonim ***** válasza:
69%

Bármelyik webáruházban rendelhetsz, egy bizonyos összeghatár fölött ingyen kiszállítják a rendelést, és csak a tápokért kell fizetni:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ők pedig ingyen szállítanak, attól függetlenül, hogy mennyiért vásárolsz náluk:

[link]

2017. febr. 18. 16:03
 17/35 anonim ***** válasza:
55%

Különféle tápokat linkeltem be neked, mind jó minőségű, de az áraikon látod majd csak igazán, hogy melyik a legjobb.

De keresgélhetsz hasonlókat is az adott márkákon belül. Az áruházaknál meg majd megnézed a szállítási feltételeket, hogy hány Ft-tól ingyenes a házhoz szállítás.

Kellemesen csalódtam benned, kedves Kérdező, ugyanis úgy látom, tényleg hajlandó vagy felelősségteljesen felnevelni a kutyákat, és nem sajnálod a pénzt a minőségi tápokra sem. Szép dolog, hogy vállalod értük a felelősséget és mindent meg akarsz tenni, hogy egészségesek és boldogok legyenek.

Szívesen látnék pár képet a kiskutyákról, ha már megszülettek, és a szüleikről is! :)

2017. febr. 18. 16:08
 18/35 anonim ***** válasza:
55%
Ja és a webáruházaknál érdemes összehasonlítani az árakat, hogy lehetőleg minél olcsóbban megúszd a táprendelést. Van hogy két áruházban ugyanaz a táp teljesen más áron van. Én a Petissimotól szoktam rendelni, nagyon megbízható, de általában nem a legolcsóbb verzió.
2017. febr. 18. 16:10
 19/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm majd privátba küldök :)
2017. febr. 18. 16:24
 20/35 anonim ***** válasza:
Köszi! :D
2017. febr. 18. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!