Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tapasztalt gazdik kutyás...

Tapasztalt gazdik kutyás gazdik valaki tud segiteni? Vemhes kutya

Figyelt kérdés

Van 2 kutyám egy szuka és egy kan.Szüleim nem szerettek volna kiskutyákat így elkerítettük őket.De a szuka leszökött a kanhoz és nagyon valószínű hogy vemhes tőbb jelet is mutat és tüzelt.

Segitséget kérnék olyan gazdiktól akik tudnának segiteni hogy hogya takarmányozam meg ilyenek.Sokk vemhes kutyás cikket olvastam de azért jól jönne olyan segítség akinek tapasztalatai vannak és válaszol a kérdésemre.

Még valami ha a szuka kutyának nincsen farka(azt mondták így született de lehet az anyja rágta le)akkor a kicsiknek sem lesz?

Köszönöm

2017. febr. 18. 12:17
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%

Vemhesen is ivartalanithatjatok a szukat.

Ha nem akarjátok akkor starter táppal kell etetni. Pl. Royal canin de a josera family is az ha jol emlékszem.

De az ivartalanitas lenne a legjobb. Keverék kutyákat főleg ha magytestuek lesznek nagyon nehéz elajandekozni.

2017. febr. 18. 12:39
 2/35 A kérdező kommentje:

Az egyik kistestu a masik kozepes

Nem fogom ivartalanitani vemhesen mert szeretnem a kicsiket.A nagyot mar nem lehet azt mondta az orvos mar oreg nem birna ki.

Nem dogok hanem a legcsodalatosabb kutyak az egesz vilagon!!

Meg tartsuk az osszesett ivartalanitva!

Nem kellenek olyan valaszok hogy minek meg ilyenek.

Az utolsonak koszonom a segitseget.

2017. febr. 18. 12:44
 3/35 anonim ***** válasza:
80%

Így van, szeretnéd a kiskutyákat. Ha 10 lesz, akkor is. Anyádék sem fognak a falra mászni.

Ha meg annyira csodálatosak, akkor jó lennen ha nem szenvedtetnéd őket.

A farok miatt meg növessz egy kis józan eszet...

2017. febr. 18. 12:49
 4/35 A kérdező kommentje:

Mért szenvednének és mivan a farokkal??

Ha 10 lesz akkor kap a mamám meg akoket szeretek ennyi de megtarthatom őket de nem tudom mért vagytok ilyenek akkor inkább megkérdezzem a tanáraimtól.

2017. febr. 18. 12:54
 5/35 anonim ***** válasza:
30%
Szaporító vagy.
2017. febr. 18. 12:59
 6/35 anonim ***** válasza:
67%
Jó fizetésetek lehet, ha 10-15 kutyát simán el tudtok tartani. Bár ennyi pénzzel fura, hogy pont nem a z ivartalanításra fordítjátok. Hidd el jobb lsz neked is és nekik is, ha most a vemhesség korai szakaszában ivartalanítjátok. Gondold már el mekkora káosz lesz, ha a 10-15 kölyök elkezdi élni a kölyökéveit. Néha 1 kutya is kihívás nemhogy 10?:O
2017. febr. 18. 13:33
 7/35 A kérdező kommentje:
Állattenyésztőnek és rendőrnek tanulok osztaly első vagyok tudom hogy mit hogy kell.Nem fogjuk vemhesen ivartalanitani.Ha nem is tartom meg mind akkor is tartok meg beloluk olyan helyre adok ahol tudom latogatni oket.Nem fogjak menhelyen vegezni mert nem hagyom.Nem az oktatast kértem hanem segitseget de mar nem kell.
2017. febr. 18. 13:50
 8/35 anonim ***** válasza:
66%

Gyerekként nagyon könnyű azt mondani, hogy persze mind a 10 meg lesz tartva meg gazdihoz adva. Végülis nem neked kell megdolgoznod azért a pénzért, amiből majd etetni, ellátni, oltani, stb kell a kölyököket 8 héten át, hanem a szüleidnek. Tudod te milyen költség és felelősség felnevelni egy alom kiskutyát? Tudod te hány kiskutya várja menhelyeken, sintértelepeken, hogy gazdihoz kerüljön? Nagyon sok. Erre ti még gyártotok egy adagot...

Én elhiszem, hogy szereted a kutyádat, de hidd el, hogy se neki, se a kiskutyáknak nem jó, ha nem ivartalanítod. Ráadásul a szukának valami genetikai baja is van (nincs farka mint írtad) és igen, ezt örökölhetik a kölykök, de még sok más betegséget is... Ne szaporíts, hanem ivartalanítsd a szukát. Mamádnak meg fogadjatok egy egy kiskutyát menhelyről.

2017. febr. 18. 14:01
 9/35 anonim ***** válasza:
79%
Ha állattenyésztőnek és rendőrnek tanulsz, akkor ha jól sejtem tisztában vagy a felelősség fogalmával. Az hogy 8-10 kiskutya beleszületik a vakvilágba úgy, hogy még iszonyat sok van a menhelyeken, szerinted ez egy jó dolog? Én szoktam önkénteskedni menhelyen és minden kiskutyát így hoznak be, hogy "véletlenül besikerültek", de nincs pénz etetni meg orvoshoz vinni őket, nem viszi el őket senki és csak tönkretesznek mindent. Utána meg vagy a menhelyen öregednek meg (mert keverék kutya nem kell senkinek kb, látogatással meg aztán végképp - ilyenkor vannak felháborodva hogy mi közöd a kutyához, mit jársz a nyakukra) vagy parvoban vagy egyéb betegségben meghalnak. Ezt szeretnéd te is, ilyen sorsot egy állatnak? Hiába te nem hagyod, ez nem a te döntésed, hanem a szüleidé. Ha ők nem tudják eltartani a kölyköket, akkor el lesznek tüntetve, vagy így vagy úgy... Ráadásul ez a szukának is megterhelő és veszélyes is tud lenni, elég ha elakad egy kölyök a szülőcsatornában, nincs ott orvos, akkor vége... Ne tedd ki ennek a kutyád, ha szereted...
2017. febr. 18. 14:13
 10/35 A kérdező kommentje:
Én is önkéntes vagyok menhelyen tudom milyen.De ivartalanitani akkor se fogjuk a szuka nagyon boldog sokkal boldogabb mint eddig valaha volt latszik rajta hogy o szeretne.Lehet hogy nem tartom meg oket odaadom osztalytarsaimnak mondjuk van akinek 6 db van es jol megvannak.Tudom mi a feleloseg es valalom.A szuleim is szeretnek most mar ok is.Az osszes penzem rajuk koltom.Dolgozni fogok menni.Megteszek mindent de azt nem fogom hagyni hogy vemhesen ivartalanitaniva legyen.
2017. febr. 18. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!