Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan szerezzük be?

Honnan szerezzük be?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A szüleimet sikerült rávenni a kutyatartásra. Már ki is választottuk a fajtát: Újfundlandi ^^

Hol lehet ilyen kutyát beszerezni? Aki tud valamilyen információval szolgálni, kérem írja meg. Köszii :D

2010. máj. 8. 19:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%

Menhely vagy tenyésztő.

merre laksz?

Ha fajtatiszta egészséges kutyát akarsz akkor tenyésztő, törzskönyvel, 100.000ft körül van. De nagyon le kell ellenőrizni a helyet (olcsokutya.uw.hu)

Biztos találsz 20.000-30.000 forintért szaporítónál de ott nagy az esélye hogy keverék vagy beteg, gyenge legyen a kutya, és költhetsz százezreket az orvosra.

Ha nem fontos a törzskönyv (tehát a fajtatisztaság), és elég ha csak hasonlít akkor menhelyről hozzatok. Ott ingyen vagy pár ezer forint adományért cserébe kapsz egy kiismert kutyát, előre elmondják mire számíts, segítenek.

2010. máj. 8. 20:01
 2/13 X. Maté válasza:
75%
Ha fajtisztát akarsz, akkor csakis tenyésztőtől!
2010. máj. 8. 20:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
kattttt: [link]
2010. máj. 8. 20:21
 4/13 A kérdező kommentje:
a törzskönyv annyira nem fontos. inkább oltva és féregtelenítve szeretnénk. na meg persze kölyökkutyát. köszi a segítséget. :)
2010. máj. 8. 20:35
 5/13 anonim ***** válasza:
86%
Törzskönyv nélkül csak menhelyről vagy valamilyen szervezettől szabad. Mert különben könnyen átverhetnek, és ott ragadsz egy beteg kutyussal.
2010. máj. 8. 20:46
 6/13 anonim ***** válasza:
9%

OFF

Nem feltétlenül ideggyenge a szapórítói kutya ha nincs 10e forintos származási lapja.. Nem értem mért kell így lehúzni mindig. A tenyésztői kutya is lehet ugyanolyan gyenge, lehetnek különböző betegségekre hajlamai. Sajnos itt elég sokan csak a többszázezres kutyát tudják értékelni. Félreértés ne essék, nem a szaporítókat támogatom, de azért nézzetek már magatokba, ha egy kutyának nincsenek díjnyertes felmenői akkor "fúj, ez korcs nem kell " ??? :)

2010. máj. 8. 21:16
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

Kedves előző,

Nem a 100 ezer forintos díjnyertes felmenőkkel rendelkező kutyákat favorizáljuk, hanem szeretnénk gátat vetni saját eszközeinkkel felelőtlen kutyagyártásnak. Sajnos többször is szembesültem már itt, hogy a kérdező újonnan szerzett kölyökkutyája

- Közel sem fajtatiszta, csak elhitették vele. Aztán utólag koppan, mikor közlik vele, hogy ez bizony nem az amit ő szeretett volna.

- 8 hetes kora előtt már hazavihette, és egész éjjel sírt

- Pár héttel hazavitel után előjön egy (vagy több) örökölt betegsége, uram bocsáss meghal a kutya.

Én mindig azt szoktam mondani, ha valakinek nincs felesleges 100 ezer forintja, az jobban jár ha menhelyről vagy állatotthonból örökbe fogad egy kutyust. Itt is tudom javasolni !!!

De térjünk vissza a kérdéshez !!!

A következőket gondold át:

- Van-e elég pénzed, hogy külföldre menj kutyát vásárolni?

(kb 1500 euro szokott lenni egy fajtatiszta kutya)

Ide haza sajnos nem olyan jó az Újfundlandi állomány, én úgy láttam. Személy szerint ezt a fajtát itthoni tenyésztőtől nem vásárolnék.

- Mit szólnátok egy Bernáthegyihez vagy egy Leonbergihez?

Ez a két fajta bármelyikével sokkal jobban jártok, ha itthon akarjátok megvenni. Viszonylag könnyebb jó tenyésztőt találni.

- Tudják a szüleid mennyit eszik ez a kutya?

Simán megeszi a 15 kg-s tápot 1 hónap alatt, ráadásul nála fontos, hogy lehetőleg csak prémiumot kapjon

(20000Ft !!!!).

Nem elrettentésként írom ,csak átgondolásra.

2010. máj. 8. 23:05
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Újfoundlandi? Inkább 150.000, de 15 kg táp biztosan nem elég neki havonta. A 20 kg símán lemegy a torkán. Kullancs elleni spot-onból is dupla adag kell rá, a szőre nagyon komoly ápolást igényel, amit ha otthon nem tudnak megoldani, akkor a kozmetikus jóval 10.000 felett fog kérni érte. Szóval ennél a kutyánál símán lehet számolni 300.000 forint tartási költséget évente!

Törzskönyv és szerződés nélkül semmiképp se vegyetek, és ellenőrizzétek, hogy a szüleinek minimum a dysplasia szűrése meglegyen, különben nagyon megjárhatjátok vele!

2010. máj. 9. 00:18
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja, az előző válaszom bernáthegyire és leonbergire is érvényes, bár azoknak a szőrápolása egyszerűbb. De 150-nél kezdődnek a kiskutyák és havi 20-30 ezer minimum a tartási költség. Tapasztalatból mondom...
2010. máj. 9. 00:20
 10/13 anonim ***** válasza:
83%

[link]

Nézd át ezt az oldalt, itt minden le van írva amit tudnod kell!

2010. máj. 9. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!