Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem csak minőségi tápon nő...

LiliáneGoldkidd kérdése:

Nem csak minőségi tápon nő fel a kutyám, ez nem gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sok oldalon olvasom,hogy a Darling Pedigree Friskis semmit sem ér..Mindenki vegyen happy dogot és hill's-t.

Nos nem hiszem,hogy mindenki megteheti,hogy megközelítőleg 10 kg tápért 8-9 ezret adjon.

Én etettem kutyusomat (1 éves labi kan) Darlinggal,az nagyon ízlett neki,de előfordul,hogy csak egy egyszerű Penny-s / Tescos-s tápot kap. Nyilván ezek mellé a házikoszt uzsonna kenyér,maradékok.

Nagyon jó testfelépítésű,izmos és életerős kutya,pedig nem csak minőségi tápot kap.

Mi a véleményetek?

2017. febr. 17. 20:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
33%
#9 mesély még... mamámék kutyái soha nem éltek 10 évnél tovább...ők is maradékon éltek, a macskák max 6-7 éves korukig élték túl... és ez nem csak náluk hanem mindenfelé falun, szóval tudod kit versz ezzel át...
2017. febr. 17. 21:05
 12/19 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Amikor kicsi voltam a családnak volt egy Rottweiler kutyusa. Többet éltünk lakásban vele, szinte egész nap kint voltunk játszani, arra emlékszem hogy mindig házikosztot és áruházban kapható olcsóbb tápot kapott, nagymamám etette. Vele nőttem fel, 13éves voltam amikor meghalt, a rotink akkor lehetett körülbelül 14-15.

Én abszolút támogatom a barfot amúgy. De nem mindenki teheti meg, mamám az adott körülmények ellenére mindent elkövetett amit tudott. Nagyon jó súlyban és erőben volt mindig a kutya.

A kutyus egészséges életet élt, csak oltásokra vittük és ellenőrzésekre, mindig ott voltam vele piciként is. Öregségben ment el szegény.

Vele nőttem fel :) Nekem azóta nem volt kutyám és még nem is szeretnék, de nyílván utána járok az etetési lehetőségeknek és én döntök. De tudom, hogy volt egy egészséges energikus kutyánk prémium táp nélkül. (Persze ez csak az ami velem történt)

2017. febr. 17. 21:22
 13/19 anonim ***** válasza:
79%
bocsi az ismétlésért :D nagyon hiányzik még mindig...!
2017. febr. 17. 21:22
 14/19 anonim ***** válasza:
17%

Az én mostani kutyám nem kap semmiféle tápot. Kap ételmaradékot, illetve veszünk neki csirke vagy kacsa farhátat és azt kapja megfőve. Igaz, közönséges kutya, nem ilyen agyontenyésztett állat, mint a mostani kutyák-macskák.

8 éves és még nem volt és nincs ma sem semmibaja.

2017. febr. 17. 21:30
 15/19 anonim ***** válasza:
51%

Időpont ma 21:05

MESÉLJ!! így kell írni.

Mellesleg menj vidékre, és érdeklődj. Több öreg állatot találsz mint gondolnád.

2017. febr. 17. 21:50
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Persze, jobb lenne a minőségi, de sajnos el kell fogadni, hogy nem mindenki engedheti meg magának.

Nagy baja nem lesz a kutyának, simán eléldegél ilyen olcsó vackokon is.

De ha azt szeretnéd, hogy minél tovább legyen boldog és egészséges társad, akkor az olcsóbb kategóriás tápok közül is inkább olyanokat válassz, amikben nincs cukor, színezék és tartósítószer.

2017. febr. 18. 00:17
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Darling/Pedigree/Friskies- ezek sajnos mind tele vannak színezékkel (ezt a tápszemeken is láthatod)

Ennél talán a még a tescos is jobb.

Ha kicsit jobb minőségűt is megvehetsz, akkor talán az aldis Romeo Excellence, az nem olyan rossz.

A maradékokkal csak óvatosan, nem azt mondom, hogy abszolút tilos, de csak olyat kapjon ami nem ártalmas vagy mérgező neki- tehát semmi fűszereset és cukrosat, és ne túl sok kenyeret. Csokis kajákat semmiképp!

2017. febr. 18. 00:20
 18/19 anonim ***** válasza:
51%
De ha te már eldöndötted, hogy ez jó, akkor miért kérdezel...? Etesd így, senkit nem érdekel.
2017. febr. 18. 10:55
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt is vegyük figyelembe emberek hogy falun rengeteg a keverék kutyus akik alapból ellenallobbak és tovább élnek. Lehet amelyik meghalt 13 évesen élt volna meg 5ot ha minőségi kaját kap ezt sose tudjuk meg.

Amúgy aterzem ha valakinek nincs pénze olyan sok. A mi kutyaink is gyerekkoromban darlingot kaptak, bár nagyon mást nem is lehetett akkoriban kapni. Net meg nem volt, fressnapf se. Meg ők is maradékot ettek. Mindegyik megélte a 10 évet, de tény hogy az már matuzsaleminek számított és mondtuk, szegény öreg volt. Pedig egy 10 éves tacsi keverék nem olyan öreg ám.. .

Nagynenemek pincsere is hazikosztot eszik. 10 éves, vagy 11 és nem beteg, viszont túlsúlyos ami hamarosan problémát fog okozni nála. Orvos mondta, nem a kristalygombombol mondom.

Egyébként látszik hogy valtozik a világ. Anyámék is odaadják meg a maradékot a kutyának, de már megveszik a fit active meg dog chow tápot. Azok se a legjobbak de ezt tudják megengedni.

Aztán itt vagyok én. Kb bármit meg tudnék venni a kutyáimnak csak épp semmit nem hajlandóak megenni a royalon kívül... és nem, nem vagyok hajlandó az eleteszem, elviszem játékot űzni. Az egyik így is soványka. A royal lehet nem a legjobb de azert nem az ordog eledele. Mondjuk most a reál naturet is megeszik aminek örülök mert az egy jó tap.

A lényeg ha nincs sok pénzed akkor is inkább rendelj netrol. Sokkal olcsóbb. Brit prémium, josera jó árban van de netrol meg a royal médium adult is csak 13-14 ezer a 15 kiló. Szóval onnan azért sokkal jobb tápot tudnal rendelni a kutyusodnak kb ugyanannyiert mint a bolti szar.

2017. febr. 18. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!