Nem csak minőségi tápon nő fel a kutyám, ez nem gond?
Sziasztok!
Sok oldalon olvasom,hogy a Darling Pedigree Friskis semmit sem ér..Mindenki vegyen happy dogot és hill's-t.
Nos nem hiszem,hogy mindenki megteheti,hogy megközelítőleg 10 kg tápért 8-9 ezret adjon.
Én etettem kutyusomat (1 éves labi kan) Darlinggal,az nagyon ízlett neki,de előfordul,hogy csak egy egyszerű Penny-s / Tescos-s tápot kap. Nyilván ezek mellé a házikoszt uzsonna kenyér,maradékok.
Nagyon jó testfelépítésű,izmos és életerős kutya,pedig nem csak minőségi tápot kap.
Mi a véleményetek?
Házikosztot,maradékot és hasonló baromságokat TILOS adni. Túl fűszeres, számára mérgező.
Az a véleményem hogy felelőtlenség volt bevállalnod egy kutyát ha utána szeméttel eteted. A pedigeeben tartósítószer,színezék,ízfokozó és hamu van
Az, hogy még fiatal a kutyád, és még nem jöttek ki rajta a hiánybetegségek, nem ment még tönkre a mája, emésztése, de ami késik, nem múlik.
Ez kb. olyan, mint amikor pénz híján a gyerek csak tésztát meg kenyeret eszik. Éhen nem hal, de belátható, hogy nagyon tesz jót neki.
Amúgy nem muszáj táppal etetni a kutyát, lehet BARF módszer szerint is például.
Nem tudom.. Nem mindenkinek van hetente 17 ezer FT-je a kutyát etetni.. Már vártam,hogy ,,minden vállaltam kutyát". Régen kutyakiképző voltam Dunakeszin ott darált csirke fejjel és lábbal etettük a rendőrkutyának szánt német juhászokat!Felnőttek,egészségesek lettek,dolgoztak!Előző kutyám 14 évig elélt ezzel a módszerrel.
Különben sokszor kap főtt csontokat,húst. Illetve tojáshéjat sütök a sütőben és azt darálom le,amely nagyon jót tesz a csontozatnak!
Az első német juhász kutyám házi koszton nőtt fel. Azt ette amit mi. Voltaképpen a maradékot ette. Apám sosem vett külön kutyakaját. Ha mi csirkepörköltet ettünk tésztával akkor a kutya is azt evett. 22 évesen végelgyengülésben halt meg. Szép csendben elaludt.
Ha belegondolsz vidékeken a kisnyugdíjasok, vagy a szegény családok sem vesznek pedigre kajákat. A legtöbb a maradékot eszi. Mégis 15-18 éveket is megélnek az állatok. Anyósom kutyája 17 éves, a macskái is több mint 10 évesek. Ők szó szerint maradékot esznek. Kedvencük a tejben, tésztában áztatott tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!