Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel büntethetném meg a...

Mivel büntethetném meg a kutyám? Kérlek adjatok tanácsot.

Figyelt kérdés
Nem tudom megbüntetni nem vesz komolyan próbáltam már mindent de semmi nem ht rá. Kérlek adjatok tanácsot.
2010. máj. 8. 18:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
51%

Az orracsapásos módszer jó. Nem fenékre, az meg sem kottyan, de az orrot megérzi. A pozitív és negatív megerősítés beválik: Elkapod a nyakörvét, az orrára csapsz valami eszközzel (én kulcscsomóval csináltam), és igen-igen határozottan közlöd: NEM SZABAD!!! Ha újra megteszi, ismételni, és egy idő után már a kulcscsomó meglóbálására is tudja a dolgát.

Szerintem büntetni csak akkor szabad, ha más megoldás nincs. Ha semmi másért nem teszi, amit akarsz, és amit tesz, nagyon rossz: rád támad, baromfira vadászik, embert harap meg.

Semmiképpen sem szabad viszont megütni, ha meghunyászkodik: a hasát vagy a torkát mutatja, vagy földre sunyít, vagyis nyilvánvalóan bocsánatot kér. Akkor sem szabad bántani, ha nem ért meg téged, mit is akarsz tőle. Nem lehet büntetni kaja vagy vízmegvonással, és egyátalán nem úgy, hogy megkötöd, és nem törődsz vele, mert szeretetmegvonást alkalmazol. A kutya neked akar megfelelni, ezt a lehetőséget meg kell adnod neki.

Ja, és még valami. Ne üsd meg a kutyát indulatból, sem más miatt érzett düh miatt, mert azzal megalázod és bevadítod. Jobb, ha egyátalán nem ütöd meg.

2010. máj. 8. 23:51
 12/14 anonim ***** válasza:
83%

Ne haragudj, de azt kell mondanom egy kutya rossz viselkedése szinte minden esetben a gazda hibája.

Ha betartanál minden falkavezéres dolgot te lennél a főnök. Erről olvashatsz a Hogyan legyen falkavezér 4 részes cikksorozatban.( a cikk alján van a link a további részekhez)

[link]

A másik nagy hiba a következetes nevelés hiánya. Egyszer rászólunk a kutyára valami miatt egyszer nem, egyszer rácsapunk miatta egyszer nem vagy némi szólongatás után hagyjuk a kutyának hogy tegyen a fejünkre ás ráhagyjuk a dolgot. Na ezzel nagyon szépen meg lehet erősíteni a rossz viselkedési formákat.

A dolgot konkrét esetekre kell lebontani.

Mi az ami miatt büntetni akarod, mi az a rossz amit csinál?

pl. ha szétrágja a bútorokat ruhákat cipőket:

Ha látod, hogy elkezdi csinálni elsőnek jöhet az, hogy akkorát üvöltesz amekkora a torkodon kifér vagy pl. veszel műanyag dudát és megfújod. a kutya remélhetőleg megijed a hangtól és ezt az ijedséget társítja a rossz dologgal , amit csinált. ha ez nem válik be csak bambán rád néz és folytatja a dolgot akkor előkapod a pórázt és felcsatolod rá. Ha folytatja a dolgot, hirtelen erőteljes rántást alkalmazol8aztán rögtön el is lazítod a pórázt) és hangos határozott nem-et mondasz. Ha egy pillanatra is megáll és rád néz azonnal megdicséred jutalomfalatot adsz neki vagy játékot.Nem kell azonban túlhalmozni a dicséretet. és ezt szépen lehet addig játszani amíg a kutya rá nem jön vagy el nem fogadja, hogy mit szeretnél tőle.

De ha írsz konkrét példákat írok arra módszert.

2010. máj. 9. 02:44
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Az én kutyám ha rosszat csinál és csak rászolok hogy ne csinálja menjen a helyére odamegy a sarokba és lefekszik.Nekünk is volt már olyan hogy nagyon rossz volt és nem értett a szép szóból de nagyon szeretem ezért csak egy picit az orrára csaptam az újsággal és hogyha máskor rosszat csinált és hoztam az újságot már ment is a helyér és nem is kellett rá szólni és így nem félt a kezemtől amikor jót tett és megakartam jutalmazni.Nekem mondthatom nagyon is bevált.
2010. máj. 9. 10:03
 14/14 anonim ***** válasza:
58%

Én meg tudom érteni, mit érzel, mert az én kutyám is ilyen volt. Hiába tartottam be minden szabályt, mégis semmibe vett engem. Hiába próbáltam rákiabálni, rácsapni, grabanc rázás, pórázrántás stb. stb., a kutyám kb. kiröhögött...

Két dolgot javaslok:

- Tanulj meg komolyan haragudni a kutyádra. A dühös vagy, az szívből jövő düh legyen és szívből jövően mutasd ki felé. Lehet, azért nem vesz komolyan, mert a lelked mélyén valójában nem is tudsz rá igazán haragudni. Ez természetes, hiszen ha az ember szeret valaki vagy egy állatot, valójában nem is tud a szeretteire igazán haragudni. A kutya esetében viszont meg kell tanulni. Nagyon hatásos, némi "gyakorlás" után már menni fog. Ne gondolj sose arra, hogy megsajnálod, hiszen ő sem sajnál téged, mikor "kiröhög". :)

- A másik, ami nekem mindent kizáróan bevált, a flakon. :) Fél literes műanyag flakonba teszel pár kavicsot, hogy csörögjön. A hangja a lényeg. Mikor a kutyád rossz fát tesz a tűzre, rászólsz és ezzel egy időben mellé dobod a flakont, jó erősen, hogy szóljon nagyot. Nem szabad a kutyához hozzávágni, csak mellé. A hatás az esetek 98 %-ában garantált. :) Ha erre jól reagál, abbahagyja a rosszalkodást, akkor azonnal dicséred, szó, simi, jutifali. Később már elég lesz, ha csak megrázod a flakont, majd végül nem is lesz szükséged a flakonra, mert ha a flakonnal egy időben mindig rá is szólsz, rá fog jönni, mit jelent a rászólás, hiszen utána meg is dicséred. Ezzel megtanítod a kutyának, hogyan kéne a rászólásra reagálnia. Arra figyelj csak, ha ezt csinálod és a rászólás után a kutya abbahagyja, de már megy is a jutalmáért, akkor sose adj neki jutalmat, nehogy manipuláljon.

Nekem ugyanez a problémám volt a kutyámmal, mint neked. Voltam egy nagyon jó kiképzőnél, ő tanította meg nekem a fenti módszert. Döbbenetesen hamar túljutottunk az előtte másfél évig fennálló problémákon, ma már egy szinte teljesen problémamentes kutya lett belőle, amit ennek a módszernek köszönhetek.

(Ha nagyobb kutyád van, akkor használhatsz nagyobb palackot.)

2010. máj. 9. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!