Egyedül hagyja a kölykeit, rossz anya?
Eteti őket rendesen? Ha nem, akkor kutyatápszert kell beszerezni, és azzal etetni a kicsiket. Bár gondolom esznek, különben egy hét alatt már elpusztultak volna.
Egyébként előfordul, nem mindegyik kutyának van erős anyai ösztöne.
Ezért célszerűbb inkább ivartalanítani a szukát az elválasztás után.
Természetesen van ellető hely,infra, volt nála állatorvos mikor megfialt és mikor vemhes volt akkor is vittük.
A kölyköknek pótolni kell mert hol engedi őket szopni,hol nem. Ja és amiket te írtál kedves hármas,olyanokat nem ehet!!!
Mennyi idős a szuka? Fiatal kutyáknál gyakran előfordul, hogy mivel még nem érettek az "anyaságra", nem törődnek eleget a kölykökkel.
Ez így elég baj, mert egyrészt nem kapnak elég táplálékot (ha így van, tápszerrel kell pótolni), másrészt pedig az anyakutya dolga lenne a kiskutyák korai nevelése. A kicsiknek az első 8 hétben rengeteg dolgot kell az anyjuktól megtanulniuk, ha ez kimarad, vagy hiányos, nagyon nehéz lesz a leendő gazdiknak a kutyusokkal.
Beszélj az állatorvossal, hogy milyen tápszert kellene adnod nekik, vagy egyáltalán kell-e, vagy csak te gondolod, hogy nem esznek eleget.
Mindenképpen kell orvos, hiszen rövidesen meg kell, hogy kapják a chipet, az első oltásokat és a féreghajtást, hiszen törvényileg ezek megléte szükséges ahhoz, hogy 8 hetesen új gazdihoz kerüljenek a kicsik.
A szaporítás nem olcsó mulatság és sok munkával jár.
Az a lényeg, hogy a picik meleg helyen legyenek. Ahogy az előző válaszoló is mondta, bélelj ki egy kosarat puha holmikkal és lehetőleg bent legyenek, fűtött helyen.
És ha letelt a 8 hét, ivartalaníttasd a szukát.
5-ös voltam, ha ez az "olvass" nekem szólt, akkor nézd meg, hogy mikor írtam ;)
Az utolsó hozzászólásodat akkor olvastam, miután elküldtem a sajátomat.
Hadd gratuláljak, hogy ennyire gondos és odafigyelő gazdi vagy...
Mit csinálj? Segíts neki felnevelni a kölyköket, de azt írtad, már kapnak pótlást.
Majd 8 hetes koruk után ivartalaníttasd a szukát.
Nem tudom, az elletőládában van-e olyan rész is, ami hűvösebb? Ahova nem ér az infralámpa melege? Ez is lehet többek között a szuka baja, hogy neki túl meleg van ott.
Mi az,hogy rossz anya?Istenem,nem emberekről beszélünk.
Ha egy állat nem foglalkozik a kölykeivel,azt általában okkal teszi.
Kutyáknál/macskáknál akkor szokott ilyen lenni,ha nagyon fiatalon lesz vemhes. Meg igen,az első fialás szokott általában ilyen lenni..
De szerencsére nem fognak pisztolyt a fejünkhöz,hogy kötelező őket szaporítani..Felelősségteljes emberek elviszik ivartalanítani időben,hogy ne kelljen felesleges kitenni a szervezetét a vemhességnek,fialásnak,szoptatásnak..
Na meg rengeteg gazdátlan kiskutya van,kár növelni a számukat.
Ahonnan ti hozzátok a kutyátokat annak az anyja is ugyan azt éli át mint az én kutyám.
Amúgy a kölykök maradnak, nem adjuk el.
3 éves a szuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!