Hogyan szoktathatnám rá hogy kint végezze a dolgát?
Régebbi kiskutyánkkal nem voltak ilyen gondok, ösztönösen tudta hogy amikor kimegyünk, ott végezze a dolgát, sohasem kellett tanítani, így nincs is benne tapasztalatom.
Most viszont lett egy új kiskutyánk, fél éves, és ahol eddig lakott, teljesen szobakutya volt, sosem járt kint, és ott végezte a dolgát, ahol éppen jólesett.
Én meg azt se tudom honnan kezdjek neki, hiszen ugye eddig egy kutyát sem kellett ilyesmire tanítanom. Ez a kis dög viszont sehogysem akarja kint végezni a dolgát, tegnap is megvárta amíg visszamentünk a lakásba, és abban a pillanatban a szoba közepére csinált...
Te jó ég, életében nem járt kint szegény kutya?
Úgy kell elkezdeni mint egy kölyökkel, 2 óránként kivinni, és addig várni, míg kint elvégzi a dolgát. Ha ez megtörtént, akkor nagy dicséret, jutalomfalat stb. Valószínűleg hosszabb időt fog igénybe venni, mert az előző gazdának nem nevezhető embernél kialakult ez a rossz beidegződés. Tehát türelmesnek kell lenni.
Egyúttal kezdd el a szocializációját is, a séták során ismertesd meg minél több helyszínnel, kutyával, erre is szüksége van, hiszen semmit nem látott még a külvilágból, hozzá kell ezekhez is szoktatni.
"és addig várni, míg kint elvégzi a dolgát"
Igazság szerint tegnap is erre vártam. Aztán úgy gondoltam, biztos akkor még nem kell neki, kicsit később kiviszem megint.
Azt ezt követő eseménysorból ítélve ő pedig arra várt, mikor megyünk már vissza a lakásba, hogy végre elvégezhesse a dolgát ><
Amúgy köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!