8 hetes németjuhász nevelése?
Hm. Mivel munkakutyák, pedig nagyon kellene a kutyasuli nekik majd. Legalább egy ideig, míg te megtanulod a feladatokat, amivel tréningezheted majd őket.
Addig is: amint az oltásaik engedik, vidd minél többet magaddal mindenfelé őket, más emberek, más kutyák közé, szocializálni kell őket.
Először is, ne "darabozd" le őket!
Másodszor, ne te akard tanítani a kutyákat, aki még a google-t sem tudja használni.
Elnézést a darab tényleg rossz megfogalmazás volt. Ami a goggle-t illaeti sok mindent elolvastam, videokat is néztem. Segitettek is, de szeretnék olyan tanácsokat is olvasni, akik esetleg jártak hasonló cipőben mint én. Ezt a google nem adja át.
Sajnos a gazdájuk meghalt, a kutyusok rám maradtak. Van egy 2 éves kisfiam aki imádja őket. Szerettünk volna neki kutyát de sajnos nem ilyen helyzetben. Egyébként nagy kertes házban lakunk. ,
Nehéz megoldanom a kutyasulit, ami 50 km-re van mert a kisfiammal nem tudom addig mi lenne. Leginkább ez a gond. Mert nem csak a kiképzés idejére kellene találnom valakit, hanem az utazás is azért időbe telik, + nem kis anyagi költséggel jár egy 2 éves fiú, ill. két 8 hetes kölyök.
De köszönök szépen minden építő jellegű hozzászólást
Tényleg jót akarunk a sulival. Rengeteget tud segíteni, ha csak pár hónapot jártok is.
Anno én a 3 éves fiammal és a dobimmal jártam képzésre. Nem mondom, hogy mindig könnyű volt, ez igaz.
De akkor tegyük fel, hogy nem mész suliba. Akkor a szocializáláson kívül (séták, más kutyákkal játék, stb.) mindig legyél velük határozott és következetes. Tanítsd őket különféle trükkökre majd, az alap dolgok után. Behívás, ül, fekszik, helyben marad - ezek az alapok. A német juhászokat agyilag is le kell kötni, különben rosszalkodni, szökni próbálnak, vagy felássák az udvart, feleslegesen ugatnak stb.
Külön-külön is kell foglalkozni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!