Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit vártok el egy állatorvostól?

Mit vártok el egy állatorvostól?

Figyelt kérdés
Ezt a szakmát szeretném majd választani, és szeretném tudni, hogy szerintetek milyen egy jó állatorvos!

2017. febr. 14. 23:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Állatorvoshallgató 17# vagyok, írnál véleményt az én esetemre is?
2017. febr. 16. 16:37
 22/29 anonim ***** válasza:
64%

A műtétekre nem véletlenül kell időpontot foglalni, az nem úgy megy, hogy te megfogod a macskát, aztán ingyen elvárod, hogy mindent félredobva, saját pénzükből csinálják meg neked a műtétet, mert rád éppen rád tört a jótékonykodhatnék(ez már bőven a más farkával verjük a csalánt kategória). Bőven lehet, hogy elfoglaltak, más műtéteket csinálnak akkor, nincs bent elég doki, stb. Másik meg, ha nem koplal előtte az állat simán aspirálhatja a hányását, amiből később lesz egy tüdőgyulladása és belepusztul. A műtét után is felügyelet alatt kell tartani a macskát, esetlegesen varratszedés, stb, úgy nem megy, hogy ha nagyjából magához tér, te szélnek ereszted, és elégedetten hátradőlsz, hogy ma is megvolt a nap jó cselekedete.

Az állatorvosi rendelő nem menhely, nem jótékonysági intézmény. Feltételezem az orvosoktól sem várod el, hogy minden hajléktalannak, árvának a saját pénzéből finanszírozza a gyógyszereit, akkor az állatorvosnak miért is kellene ingyen és bérmentve kóbor állatokat ivartalanítania(ami megjegyzem egy elektív beavatkozás)? Ha haldokló állatról van szó, azt nyilván illik alapszinten ellátni puszta emberségből, de arra az isten pénze(és energiája, ideje) sem lenne elég, hogy minden gazdátlan állatot ellássunk, ez nonszensz.

2017. febr. 16. 17:25
 23/29 anonim ***** válasza:
Bocs, nem írtad, hogy ingyen vártad volna az ivartalanítást, de a többi, amit írtam ugyanúgy érvényes.
2017. febr. 16. 17:27
 24/29 anonim ***** válasza:
Saját pénzemből fizettem. Eszembe se jutott hogy ők finanszírozzák. És kivártam volna a rendelési idő végét is, hogy addig is kopjaljon. És mütét után 24órára bent tartottam, akkor már könnyeb mint mütét elött. És mi az a duma, hogy engedjem el és, ha legközelebb elkapom hívjam fel őket időpont kérés miatt? Ezen buktam ki legjobban.
2017. febr. 16. 17:47
 25/29 anonim ***** válasza:
Nem vártam el, hogy soron kivül fogadjanak, tisztában voltam a kiéheztetéssel is, szóval direkt nem is terveztem, hogy szaladok vele, hanem, hogy aznap pl műszak végén odavihessem.
2017. febr. 16. 17:51
 26/29 anonim ***** válasza:
És az hogy lehet, hogy akit utána hívtam dokit elvállalta? Akkor csak nem kell. Este 9 re vittem, addigra bőven kiéhezett. Profi orvos, hihetetlen kis sebet ejtett, gyönyörüen dolgozik. És nagyon empatikus. Veled ellentétben, aki nem kérdez csak elhord mindennek. Na látjátok ezért van ennyi negatív tapasztalatotok. A profi és lelkiismeretes állatorvos ritka mint a fehér holló. Szerencsére én találtam egyet.
2017. febr. 16. 18:09
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
En részben egyetértek a hallgatoval, részben a 84%os hozzaszoloval is, én is hallgató vagyok. Szakmai alapja van annak, hogy miért kell 24 órát koplaltatni az állatot a műtét előtt, és ezt pontosan leirta a hallgató előttem. Nem azért nem vállalta rögtön a doki a műtétet, mert nem akarta, hanem mert nem akart egy jó kis felrenyeleses tudogyuszit az állatnak. Viszont: ebben a fennallo szituációban én javasolnám, hogy tartsa egy napig bent az állatot a lakásban és jöjjenek vele vissza másnap. Ha nagyon nem megoldhato, akkor éjszakára a rendelőben is lehet tartani egy ilyen speciális esetben egy nagy ketrecben. Én így oldottam volna meg a szituációt, ha már tényleg ilyen kényes a helyzet. De persze el kell fogadni, hogy nem mindenkinek ez a természetes, van aki másképp old meg egy ilyen szitut, ha nem tetszik, nem kell hozzá járni :) szerencsére ahány doki, annyiféle megoldás, mindenkinek más az erossege. Lehet, O nem volt olyan empatikus, de mondjuk jobb diagnoszta, mint a társa.
2017. febr. 16. 21:48
 28/29 anonim ***** válasza:
Köszi#27. Amit írtál maximálisan egyet értek, még is csak lessznek itt még jó dokik. A partnerséget érthette félre az elöző, szerintem azért ugrott nekem kérdések nélkül, gondolom pénzbeli dolgokra gondolt, holott arra gondoltam ez alatt, mivel nem vagyok szakember nyílván kell valaki aki elvégzi a műtétet, fél napot vártam a cicával, még fél napot valahogy kibirtam volna, de napokat nem. De az már merő pofátlanság volt, hogy azt mondják engedjem el s ha legközelebb el kapom akkor ujra telefonáljak időpontért:))
2017. febr. 17. 07:40
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó valamilyen szinten igazad van,de a dokinak is az volt.

Van olyan rendelő,ahova nem kell időpontot kérni ivartalantás előtt,csak leviszed és megcsinálja(kandúroknál pl nagyon rövid dolog).

De van olyan rendelő,ahol be kell jelentkezni,csak sürgős eseteket fogadnak soron kívül.Az ivartalantás nem éppen a sürgős ,életmentő kategóriába tartozik, még ha fontos is.

Érthető,hogy időpontot kell kérni.

De a te szándékod is érthető,csak jót akartál.

2017. febr. 18. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!