Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit vártok el egy állatorvostól?

Mit vártok el egy állatorvostól?

Figyelt kérdés
Ezt a szakmát szeretném majd választani, és szeretném tudni, hogy szerintetek milyen egy jó állatorvos!

2017. febr. 14. 23:04
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát itt nem semmi "kalandok" vannak, ahogy végigolvasgattam...
2017. febr. 15. 03:12
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Úgy érzem el kellenek a jó állatorvosok...

Én az leszek!:)

2017. febr. 15. 07:26
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Állatvédőként számtalan orvost megjártam, és bevallom, borzalmas a felhozatal.

Egyik rosszabb mint a másik.

Van aki elavult tudással praktizál, van aki orvosként fogjuk rá, de emberként siralmas.

Amit én elvárnék:

1: Legyen naprakész a tudása.

Folyamatosan képezze magát, ne a '76-ban megszerzett diplomával dolgozzon úgy, hogy friss tudása nincs.

2: Vallja be, ha valamit nem tud megcsinálni, küldjön el máshoz, de feleslegesen ne húzzon le.

3: Ne szaporítson, ne támogassa a szaporítást.

4: Tudjunk együtt, "partnerként" dolgozni, ne kezeljen úgy,mint egy hülyét.

2017. febr. 15. 07:37
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Minden előttem szólóval egyetértek, talán azzal az eggyel nem, aki azt írta, hogy minden állathoz értenie kell egy állatorvosnak. Erre van a szakosodás. Egy tehénorvos ne kontárkodjon bele a kisállatos dolgokba és fordítva. Nem hiába képezzük magunkat kisállatorvosnak, vagy haszonállatosnak, abba a témába mélyedünk el, nyilván nem lehet mindenbe belemélyedni, minden tudást elsajátítani, és nem is kell. Sürgősségi eset, az más, de nem hiába van szakosodás.

- egy állatorvos-gyakornok

2017. febr. 15. 11:11
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Döbbenten olvastam a válaszokat. Ezek szerint nagy szerencsém van, nálunk az állatorvos és az asszisztens is nagyon jó.

Egyrészt emberileg is rendben vannak, kedvesek, megnyugtatnak amikor hót ideg vagy,hogy mi baja van cirmikének:D és az állatokkal is jól bánnak,látszik,hogy imádják őket. Nem tárgyként kezelik .

Szakmailag is rendben vannak szerintem, valamint jól fel van szerelve a rendelő,gyakorlatilag bármit meg tudnak csinálni.

Ügyelet is van és díj ellenében bármikor házhoz jönnek.

Valamint elég sok dolgot árulnak is a rendelő közvetlen szomszédságában.És nem tukmálnak rád felesleges dolgokat.

Anyagilag sem annyira vészes, bár nyilván zsebbe kell nyúlni.De nem érzem úgy,hogy még a bőrt is le akarják húzni a gazdákról, tényleg csak azért kérnek el pénzt, amit meg is csinálnak.

És ami még tetszik,hogy a gépbe beviszik az állatok adatait, így ha mész máskor is,akkor már egyből látják,hogy mikor jártunk ott,milyen előzmények vannak stb.

És a legfontosabb számomra,hogy a rendelő biztonságosan el legyen zárva a külvilágtól. Gondolok itt arra,hogy ne az utcára nyíljon a rendelő ajtaja..Hanem legyen legalább 1 váróterem. Azaz ha kinyitják a rendelő ajtaját kívülről,akkor ne tudjon megpattanni az állat.

Egy másik rendelőben voltam egyszer, ott nagyon zavart,hogy közvetlenül az utcára nyílik az ajtó.

2017. febr. 15. 15:12
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok.

Ami még fontos szerintem,hogy az árakat igenis mondják meg. Láttam már olyan rendelőt,akik még annyit sem voltak képesek elmondani,hogy mennyibe kerül pl egy ivartalanítás..Majd ott kiderült volna a műtét után.

Hát kösz.

Itt ahova járunk van árlista(ami persze változhat attól függően milyen gyógyszereket ad ). De úgy nagyjából tudja az ember,hogy mire számíthat.

Kezelés előtt is elmondják,hogy mire lehet számítani, nem fog meglepetésként érni.

2017. febr. 15. 15:14
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Pl ha egy hónapig üldözök egy vad kóbor macskát, hogy ki ívartalanítassam, hogy ne fijaljon le még 60kóbórt a további élete során, és végre befogom, akkor ne mondják nekem azt, hogy nem válallják azon a napon, mert az ivartalanításhoz időpont kell, ami oké, de ez picit más eset, én tenni akarok vérz izzadva civilként a túlszaporulat csökkentésében, akkor legyenek már partnerek ebben. Ott konkrétan azt mondták, hogy engedjem el és majd, ha legközelebb sikerül elkapnom hívjam fel őket időpont egyeztetés miatt......mi van??? Végül egy másik normális doki vállalta simán.
2017. febr. 15. 15:59
 18/29 A kérdező kommentje:

Huu nem számítottam ennyi válaszra, köszönöm szépen! :) végigolvastam az összeset, voltak eleg durvák is:o

Szóval, en szakosodni szeretnék, nem tudom h van olyan h kutya szakorvos, de en azt szeretnék lenni, a lehető legtöbb mindent meg akarok a viselkedésükről, felépítésükről, működésükről tudni. Mindenképpen támogatni szeretnem a menhelyeket mind tárgyi adománnyal, mind pedig kedvezményekkel (pl ingyen ivartalanitas, amikor tényleg nincs pénze a menhelynek, akkor segíteni akarok, nem akarok pénzt kérni, nyilván nem csinálhatom meg mindig, de pl évfordulón, vagy stb.) Ideiglenes befogadást is tervezek, akar jöhet több kutya is, ugy akarom tervezni a házat a kerttel, h több kutya befogadására alkalmas legyen:) olyat is kitalatam, h eldugott kis falavakba elmegyek, es terjesztés az ivartalanitas, es a felelős állattartást, es kedvezményeket ajánlok fel, h csökkentsük a sok kidobott kiskutya létszámát.

2017. febr. 15. 16:12
 19/29 anonim ***** válasza:
Macskából is van bőven. Utolsó voltam.
2017. febr. 15. 16:30
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, mosolyogva olvastam a kommentedet, tök jó, hogy ennyire lelkes vagy :) Kár, hogy a világ nem így működik, állatorvosként nem lesz akkora fizetésed, hogy ennyi jótékonykodást megengedhess magadnak, nem fogsz tudni minden beteg állaton segíteni, sőt, lesz olyan is bőven, aki a te hibádból fog elpusztulni. Sajnos ez a szakma már csak ilyen.

Viszont döbbenet néhány válaszolónak a gondolkozása, az állatorvos sem isten, természetes, hogy időnként hibáznak, illetve azt sem lehet elvárni senkitől, hogy hajnalok hajnalán minden hisztiért azonnal házhoz menjen, erre vannak az ügyeletek. Rendben van, hogy ők választották ezt a szakmát, de ez nem azt jelenti, hogy az embernek teljesen alá kell rendelni az egész életét a munkájának. Az állatorvosnak is ugyanúgy van családja, hobbijai, élete a munkán kívül, mint mindenki másnak.

Állatorvos hallgató vagyok egyébként.

2017. febr. 16. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!