Kutya sétáltatás közben nekünk jött egy puli mix, a cane corso mixem egy harapással végzet vele. A kutya gazdája feljelentéssel fenyegetőzik. Mi a teendő ilyen ügyben?
Négy kutyusunk van, csivava-pincsi mix, cane corso mix, jack russel-tacsi mix, mudi-spicc mix. A midi mix menhlyi a többit az utcánkból fogadtambe ( fő útról lehet lekanyarodni havi szinten tesznek ki kutyákat).
A húgom és én sétáltunk a kutyusokkal( mind a 4 el)
Mikor nekünk jött a 3 házzal lentebb lakó nő kutyája.
A kutya kb 2 éves rengeteget szült már. Jelenleg van egy 4-5 hós picije.
Ez a kutyus rohant oda hozzánk az anyja utánunk.
Majd a kutya nekem ugrott, egészen pontosan a táskámnak mivel közém és a kutyaközé tartottam.
Majd Bosco(cane mix) elkapta a nyakát, próbáltam vissza húzni de ő 67kg én 38kg, lehetetlen.
A kutya a földre esett mint egy plüss.
Ekkor kijött a gazda aki üvöltözött, hogy harci kutya és , hogy megmérgezi mert ezt tette, elmegy a rendőrségre és feljelent minket, hogy elaltassák a harci kutyát meg az összes többit.
Ez a puli mix minden nap kijött, nem engedte a kapuhoz a postást kergette, neki ment a szomszéd srácnak, agresszív volt mindig utánunk futott ha elmentünk előtte.
a gazdájának szólt apa, hogy kösse meg vagy zárja el a kutyát mert balesetet fog okozni.
Boscoról: Őt apa találta a boltjuk előtt( az utcánk egyik vége, mi a másik végén lakunk) egy cipős dobozban 5 tesója mellett kb 1,5 hetes korában.
Hozzánk hozta a kicsiket, mi pedig szóltunk a helyi kutya mentő csapatnak akik anya kutyus kerestek nekik.
Már akkor tudtuk, hogy egy pici majd 8 hetesen vissza jön . Bosco volt a legkisebb így lett a mi kutyusunk. ( többiek is gazdit találtak)
Boscoval (is) kutya suliba és őrző-védőzni jártunk.
Jól nevelt kutya, ha azt mondom ül, leül és addig ott ül még nem mondom, hogy mehet. Nem agresszív, tudja kit engedhet be és kit nem.
Feljelenthet minket, mert Bosco a gazdi védése közben megölte a kutyáját?
Őt külön fel lehet jelenteni...
mármint a nőt :)
Még valami: Ha lehet Tartsd bent a kutyádat és ha az az embernek nem nevezhető izé feljelentéssel fenyegetőzik nevesd ki. Semmi szöveg,ne mondj semmit csak nevesd ki
Feljelenthet, de igazából sokat nem fog vele érni, inkább neked kén őt följelentened.
A nőnek én tuti helyből leüvöltöttem volna a fejét, de már a legelején, az ilyen ostoba emberek sajnos a szép beszédből nem értenek.
Viszont az se normális, hogy a ti kutyátok egy harapásra kicsinálta a másikat, még úgy se, hogy az kezdeményezett. Legyen ez intő jel.
Mondd meg neki bátran, hogy rendben, jelentsen csak fel, és te pedig őt jelented fel, mert a kutyája felügyelet nélkül volt közterületen (és nem is először), ráadásul rád is támadt. 1-1.
Valószínűleg nem fog feljelenteni.
Ha mégis, akkor tudd, hogy sajnos te is hibás vagy, mivel tudnod kellene irányítanod, megállítanod a saját kutyádat, nem fizikailag, hanem szavakkal. Plusz, ha a te kutyád póráz nélkül volt, ugyebár az is tilos.
Ettől függetlenül úgy gondolom, neked van igazad, de a törvény nem így mérlegel.
Chipje nem hiszem, falun lakunk itt még az állatorvost se ismerik nem hogy Chipet vagy ivartalanítást.
Szemtanú nincs 4 házzal arrébb van kamera egy néninek.
Nem tudom azon látszódhat e bármi is.
Szomszédok utcabéliek megtudják erősíteni, hogy agresszív a kutya. Van kisgyerekes anyuka aki inkább kerül ha sétál a gyerekkel mert fél a kutyától.
Magát a nőt sem kedvelik sokan mivel ő maga egy bunkó beszólogatós asszony.
Bosco azért támadott mert tudta,hogy baj van a hangomból hangosabban beszéltem , mondtam a kutyának ,hogy takarodjon.
Volt,hogy sötétben sétáltam Boscoval ő végig mellettem mert érezte,hogy félek(igen félek a sötétben)
De nyilván ha rosszul észlelné a helyzetet az az én hibám lenne 100% ban és majd utána nézek ennek a szájkosárral való védelmezésnek, vagy utána kérdezek.
A kutyák bent vannak a házba és csak felügyelettel mehetnek ki az udvarra.
Köszönöm a válaszokat.
#10-es, nem arról szól a szabály, hogy kiskorú sétáltathat-e kutyát, hanem valami olyasmi (most nem találom), hogy csak olyan személy sétáltathat kutyát közterületen, aki kontroll alatt tudja tartani.
Szerintem nem lesz ebből feljelentés, mert a másik kutya gazdája is törvényt sértett és nem hiszem, hogy be fogja vállalni a hercehurcát.
Ennek ellenére kérdező, én megbeszélném ezt a dolgot az ÖV oktatóval. Mert egy dolog az, hogy a kutyám elijeszt egy másikat és megfutamítja, de egészen más, ha megöli.
Es ha felemeled a hangod akkor rátámad mindenkire? Nem lehet olyan szofogadó hogy nem ismeri azt a parancsszót hogy erezd el. Elég szarúl lehetett kiképezve.
Enis jartam már hasonloan,a pincsimre rátámadt egy közepes termetű keverék,kijött a kapun és elis kapta a nyakát,rángatni kezte. Mire az Amstaffom nekirohant és elkapta a nyakát,mihelyt szoltam h erezd elengedte. Ráadásul a 2éves lányom is velem volt.
Ebben az esetben viszont ha ugy volt ahogy írod nem te vagy a hibás.
"Mert ha én lennék, biztos hogy meg nem állnék a rendörökig."
aztán mit mondanál nekik? hogy nem tudod a kutyád kerítésen belül tartani, szarsz rá mit csinál, de most rácseszett a te hülyeségedre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!