Mudi/pumi panelba?
Azok véleményét szeretbém kérni, akik tartanak ilyen vagy ezekhez hasonló kutyát lakásban?
Főleg az ugatás mennyisége érdekelne és az hogy hogy néz ki egy napotok a kutyával(hány séta, mennyi idő, tanítás, kutyasuli..)?
Környékünkön 2 kutyás ismerősöm is van akik pumit tartanak lakásban, egyikőjük 2 szobásban, másikuk garzonban egy másikkal együtt.
Teljesen jól elvannak otthon, bár tény, nagyon sokat mozognak, ahová csak lehet magukkal viszik a kutyát.
Nem mindegy, hogy mennyit van egyedül.
Nekünk két mudink van-ők kinti-bentiek. Az egyik ugatós, a másik nem, szóval fajtán belül is vannak különbségek.
Nagyon nagy a mozgásigényük, de ha meg tudod oldani, hogy ki legyen fárasztva, akkor szívesen alszik, amíg dolgozol.
Szerintem kellene neki reggel is és este is egy-egy hosszabb séta + rövidebb egyészségügyi séták igény szerint.
Érdemes megismertetni a tereléssel, azt nagyon szokták élvezni. Van olyan kutya, amelyik azonnal tudja, hogy mit kell tennie.
Van olyan ismerősünk, aki panelben tart mudit, ők is jól elvannak. Nagyon sportos család, minimum 3 órát sétálnak.
Szerintem csak akkor válassz ilyen kutyát, ha aktív, sportos életet élsz.
Mi is rengeteget sétálunk (napi min. 1 óra), pedig a mieink főleg kint vannak És sokat játszanak együtt.
A pumi talán még kicsit pörgősebb, mint a mudi.
Hát nem tudom...az enyém extra szőrös ( mudi) , csak december 31- én viseli el a lakást a petárda miatt. Amúgy olyan melege van, hogy 5 perc után az
ajtóban áll, hogy menne ki...Más kutyája hogy bírja? És 22 foknál nincs melegebb..
Ezek biztosan meghalnanak a panelba
Ne kinozd oket kerlek
Nem oda valoak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!