Szerintetek ilyen feltetelek mellett hozzunk panelba kutyat?
Szerintem is menhelyröl válassz kutyust!
Nagyon sokan vannak bennt, és nagyon jót tennél, ha kiszabadítanál egy kutyust abból a pokolból...
Siman. Mi kertes en lakunk megis benti kutyaink vannak.
Egy alacsonyabb aktivitasu bichonnak kicsi a mozgasigenye. Baratnomeke pl csak setal de futkarozni nem szokott a tobbi kutyaval, inkabb leul mellenk es nezelodik amig a tobbiek jatszanak. Bar labdazni szeret de tenyleg nem egy aktiv kutyus.
A bichon alapvetően nagyon jó választás szobakutyának.
Azt mondod, szinte mindig van otthon valaki, tehát a szobatisztaságra nevelés, séták sem jelenthetnek nagy gondot.
Pelenkát, almot stb. okosabb nem használni. Azért, mert azzal csak összezavarod a kutyát: azt tanítod neki, hogy szabad bent vécéznie, holott ennek ellenkezője lenne a cél.
Ha netán menne a hasa, vagy épp nem vagytok otthon és nem bírja ki a 8 órát, akkor összetakarítasz, előfordul az ilyesmi.
A kutyának azonban szüksége van megszokott, viszonylag állandó napirendre. Míg pici kölyök, eleinte kb. 2 óránként le kell vinni, és akkor is pár hónap, mire szobatiszta lesz - addig marad a sok takarítás. Mire felnő, elég lesz napi négyszer levinni, de a nagyon minimum a 3. Egy példa napirend felnőtt kutyának, persze a saját időbeosztásotok szerint kell a magatokét kialakítani majd:
- reggel 6-6.20: séta
- ha kétszer eszik, utána reggeli
- du. 2-2.20 séta
- du. fél 6-7-ig nagy séta, kutyákkal játszás, szabadon mozgás stb.
- utána vacsora
- este 10-10.15 séta, rövid pisiszünet.
Ha hétvégékén utaztok, viszitek magatokkal, az jó, hamar megszokja.
Röviden összefoglalva: a fajta jó választás, és ha a napi 3-4 sétát, ebből egy nagyobbat tudtok biztosítani, szerintem bátran vágjatok bele. A kölyökkor lesz a legproblémásabb, az első hónapok.
A havanese teljesen jó választás, csak valóban arra ügyeljetek, hogy ne jófogásról szaporítótól vegyetek, hanem normális kennelből, törzskönyvvel.
Nem gondolom azt, hogy a kutyának rosszabb lenne a panel, mint a kertben télen-nyáron. Egy ekkora kutyával bent is simán lehet foglalkozni, labdázni, trükkökre tanítani, stb, meg ami nagyon fontos, hogy a gazdi mellett van.
Én a helyetekben meggondolnám az örökbefogadást is, hisz (sajnos) nagyon sok bichon várja az álomgazdiját. Egy kölyökkutya még nem fog kibírni 8 órát bepiszkolás nélkül, de ha ezt vállalni tudjátok, akkor nincs gond. Pelusra/alomra ne szoktassátok rá, mert a kutya nem macska, azzal nem tanulja meg hogy kint kell végezni a dolgát, ha szabad a lakásban. Nekik a piszkolás egyébként is mást jelent, a macska elássa/eltünteti a piszkát, a kutyák meg ezzel "jeleznek egymásnak" (olyan mint nekünk a facebook értesítések). A cél az, hogy megtanulja visszatartani arra az időre amíg haza nem értek.
Jó ötlet szerintem.
Sokan vesznek meggondolatlanul kutyát,azt tipli van nekik,ha jön majd a gyerek vagy csak megunják.
De ti a leírás alapján tényleg szeretnétek a kutyát és jó gazdák lennétek.Szerintem hajrá.
Amit a többiek írtak,hogy csakis tenyészőtől,azt én is meg tudom erősíteni. Ha esetleg a menhelyen,ahova jársz találsz,az is jó, de fel kell készülni,hogy nem biztos,hogy egészséges. De az se rossz,ha onnan fogadtok örökbe. Vagy tenyésztő
Nagyon örülök,hogy vannak még olyan emberek,mint ti.c:
Sok boldogságot a kutyushoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!