Szeretnék egy yorki kiskutyát. Az alábbi feltételek mellett tarthatom?
Lakásban tartanám (talán később ha összejönne egy családi, kertes ház, akkor ott, de egyelőre csak egy panellakásom van). Naponta minimum háromszor tudnám sétáltatni, abból az egyik séta 1,5-2 órás lenne. Sajnos a munkám miatt a hétköznapokon 9 órát lenne egyedül (vagyis egy nyuszival kettesben), viszont szeretném megtanítani neki a kutyapelenka használatát, hogy ha szükség van rá ne kelljen órákig tartogatnia. Szerintetek így is egy boldog, kiegyensúlyozott kutya lenne, hogy nem vagyok vele 9 órát? Érdekelne olyan kutyás gazdik véleménye, akik hasonló körülmények között tartják a kutyájukat, mit tapasztaltak, mennyire unatkozik a kutya. Nem szeretnék neki rosszat, így ha szerintetek ez nem a legjobb neki, inkább nem hozok haza kutyát :(
Ismerem amúgy a fajtát, régóta vágyom rá, sokat olvastam róluk. Csakis jó tenyésztőtől venném, nem szaporítótól. Felneveltem már 3 kutyát, imádom a terrierek vérmérsékletét, nem egy elkényeztetett öleb lenne, sokat járnék vele kirándulni is.
Minden véleményt szívesen fogadom és előre is köszönöm!
Sírós kutya nincs, csak neveletlen.
Pelenka kuka, sétát tartsd be, kutyaként neveld ne hajasbabaként (az isten szerelmére, ez egy terrier!), és akkor nem lesz gond.
A pelenka szerintem azért nem jó ötlet, mert akkor azt szokja meg a kutya, hogy helyes dolog odabent is vécéznie. Pont a szobatisztaság ellen dolgozol vele.
Eleinte persze be fog csinálni, azt össze kell takarítani és kész. Felnőttként már oké a 9 óra, kölyökként még nem. Eleinte többet kellene kivinni, 2-3 óránként.
Ettől (a kezdeti nehézségektől) eltekintve szerintem jó lenne neki így, ahogy írod.
Pelenkát én sem ajánlom,más környezetben a kutya ugyanúgy bepisil és bekakil még akkor is,ha kettő elérhető helyen le van teritve,ezt tapasztalatból mondom.Kiskorában nyilván nem birja addig tartogatni,de akkor többször kell levinni,mert ha felnőtt lesz,akkor nagyon nehéz lesz róla leszoktatni és sokat kell tkaritani.Felnőtt korában amúgy már ki kell birnia.
Egyébként szerintem jöhet a kutyus,sokan tartanak ilyen körülmények közt kutyát és mind boldog a megfelelő sétáltatás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!