Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy yorki kiskutyát....

Szeretnék egy yorki kiskutyát. Az alábbi feltételek mellett tarthatom?

Figyelt kérdés

Lakásban tartanám (talán később ha összejönne egy családi, kertes ház, akkor ott, de egyelőre csak egy panellakásom van). Naponta minimum háromszor tudnám sétáltatni, abból az egyik séta 1,5-2 órás lenne. Sajnos a munkám miatt a hétköznapokon 9 órát lenne egyedül (vagyis egy nyuszival kettesben), viszont szeretném megtanítani neki a kutyapelenka használatát, hogy ha szükség van rá ne kelljen órákig tartogatnia. Szerintetek így is egy boldog, kiegyensúlyozott kutya lenne, hogy nem vagyok vele 9 órát? Érdekelne olyan kutyás gazdik véleménye, akik hasonló körülmények között tartják a kutyájukat, mit tapasztaltak, mennyire unatkozik a kutya. Nem szeretnék neki rosszat, így ha szerintetek ez nem a legjobb neki, inkább nem hozok haza kutyát :(

Ismerem amúgy a fajtát, régóta vágyom rá, sokat olvastam róluk. Csakis jó tenyésztőtől venném, nem szaporítótól. Felneveltem már 3 kutyát, imádom a terrierek vérmérsékletét, nem egy elkényeztetett öleb lenne, sokat járnék vele kirándulni is.

Minden véleményt szívesen fogadom és előre is köszönöm!

2015. jan. 2. 23:32
1 2
 1/15 10inchhero válasza:
14%
Nem vagyok állatszakértő, de több éve van Yorkink, szerintem nem a legideálisabb. Nevelés kérdése is, de eddig mindegyik vonyított 2 perc egyedüllét után, ami itt kertes házban nem zavar senkit, de ott nem örülnének, meg hát nyilván nem örömében teszi
2015. jan. 2. 23:41
 2/15 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a válaszodat. Értem, azt én se szeretném ha rossz lenne neki, ezért is kérek tanácsot :) Sajnos a másik 3 kutyusom (keverék, mentett kutyák) kinti, udvaron tartott kutyák voltak, így ilyen tapasztalatom még nincs. Amúgy szerinted akkor se bírná az egyedüllétet, ha kiskorától ahhoz van szoktatva?
2015. jan. 2. 23:55
 3/15 anonim ***** válasza:
52%
Nekem is sírós kutyám van, bár próbáltam lenevelni, és finomodott is a dolog, de még mindig sírdogál utánam ha elmegyek. Viszont nem rombol ilyenkor sem, és ha hazaérek, úgy örül, hogy nem hiszem hogy igazán mélyen érinti az egyedüllét:) A szomszédokkal nagyon jóban vagyunk soha egy szót nem mondtak még a kutyára, szóval teljesen panelbarát még ígyis. Szerintem nem lesz gond nálad se!
2015. jan. 3. 00:20
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a te válaszodat is :) Neked amúgy hány órát van egyedül? Mennyi idős kora óta van veled és a kezdetektől egyedül volt? Hogy szoktattad rá, hogy egyedül van? Egyik pillanatról a másikra, vagy fokozatosan?
2015. jan. 3. 00:35
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem vagyok yorki szakértő de a 8 kilós középuszim kibír 8-9 órát nagyon simán de volt precedens hogy 10et kellett egyedül lennie. Megfelelő neveléssel a vonyítás reljesen kiküszöbölhető, az uszkár meglehetősen ugatós fajta amikor egyedül van mégis csendbe van (megfelelő sorrend, mozgatás hadd ne soroljam). Amiket leírtál nem rosszak szerintem megfelelő foglalkozás mellett 9 óra nem lehet gond!
2015. jan. 3. 08:32
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Sírós kutya nincs, csak neveletlen.

Pelenka kuka, sétát tartsd be, kutyaként neveld ne hajasbabaként (az isten szerelmére, ez egy terrier!), és akkor nem lesz gond.

2015. jan. 3. 08:41
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat Nektek is :) Természetesen betartanám a sétákat, sőt hétvégente kutyaiskolát, később agility-t tervezek. A pelenka csak arra kéne ha nagyon kell neki, akkor szegényem ne azt várja, hogy hazaérjek, hanem legyen hova elmennie :) (természetesen én a földre letehető pelenkára gondolok, nem arra, amit a kutyára kell tenni, azt kínzásnak érzem)
2015. jan. 3. 11:29
 8/15 anonim ***** válasza:

A pelenka szerintem azért nem jó ötlet, mert akkor azt szokja meg a kutya, hogy helyes dolog odabent is vécéznie. Pont a szobatisztaság ellen dolgozol vele.

Eleinte persze be fog csinálni, azt össze kell takarítani és kész. Felnőttként már oké a 9 óra, kölyökként még nem. Eleinte többet kellene kivinni, 2-3 óránként.

Ettől (a kezdeti nehézségektől) eltekintve szerintem jó lenne neki így, ahogy írod.

2015. jan. 3. 11:38
 9/15 KGabi0000 ***** válasza:

Pelenkát én sem ajánlom,más környezetben a kutya ugyanúgy bepisil és bekakil még akkor is,ha kettő elérhető helyen le van teritve,ezt tapasztalatból mondom.Kiskorában nyilván nem birja addig tartogatni,de akkor többször kell levinni,mert ha felnőtt lesz,akkor nagyon nehéz lesz róla leszoktatni és sokat kell tkaritani.Felnőtt korában amúgy már ki kell birnia.

Egyébként szerintem jöhet a kutyus,sokan tartanak ilyen körülmények közt kutyát és mind boldog a megfelelő sétáltatás mellett.

2015. jan. 3. 11:50
 10/15 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm a hasznos tanácsokat. Akkor kutyapelenka felejtve :)
2015. jan. 3. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!