Szeretnék egy yorki kiskutyát. Az alábbi feltételek mellett tarthatom?
Lakásban tartanám (talán később ha összejönne egy családi, kertes ház, akkor ott, de egyelőre csak egy panellakásom van). Naponta minimum háromszor tudnám sétáltatni, abból az egyik séta 1,5-2 órás lenne. Sajnos a munkám miatt a hétköznapokon 9 órát lenne egyedül (vagyis egy nyuszival kettesben), viszont szeretném megtanítani neki a kutyapelenka használatát, hogy ha szükség van rá ne kelljen órákig tartogatnia. Szerintetek így is egy boldog, kiegyensúlyozott kutya lenne, hogy nem vagyok vele 9 órát? Érdekelne olyan kutyás gazdik véleménye, akik hasonló körülmények között tartják a kutyájukat, mit tapasztaltak, mennyire unatkozik a kutya. Nem szeretnék neki rosszat, így ha szerintetek ez nem a legjobb neki, inkább nem hozok haza kutyát :(
Ismerem amúgy a fajtát, régóta vágyom rá, sokat olvastam róluk. Csakis jó tenyésztőtől venném, nem szaporítótól. Felneveltem már 3 kutyát, imádom a terrierek vérmérsékletét, nem egy elkényeztetett öleb lenne, sokat járnék vele kirándulni is.
Minden véleményt szívesen fogadom és előre is köszönöm!
Nekem bokszerem van lakásban teljesen másmilyenek, az egyik barátnőmnek yorkyja van ők pici lakásban laknak akkora mint egy paneli lakás ő nehezen tud otthonról elmenni mert sír utána de, mindig megnyugszik egy pár perc alatt egy másik kutyás ismerősömnek 12 órát van egyedül a kutyája és nagyon boldog ő is kirándul vele és ő munkanapokon csak 2 szer viszi le sétálni az első
hetekben (1-2 hét) sokszor le kellet vinni és szobatiszta lett, az én kutyám 8 órát kibír ,de tovább is kibírná, sétáknál lehetőleg ne futiba vidd, mert a sétának jobban örül,de ha labdázol vele 20 percet annak
rettenetesen örül, egy tanács nyáron vidd haza akkor könnyebb lesz szobatisztaságra nevelni .Létszi írj,hogy döntöttél.:)
Nagyon szépen köszönöm az utolsó két válaszolónak is :) Jó olvasni ilyen pozitív élményeket, remélem tényleg nem teszek ezzel neki rosszat. Tudom sokan tartani így kutyát (munka mellett, egyedül hagyva), csak hát mégis.. :) Igaz jól le tudnám fárasztani, mert én is nagyon szeretem a sétákat, szeretek kirándulni és szeretnék sok mindent megtanítani neki (szellemi lefárasztás).
Kedves utolsó válaszoló, úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom vele :) Igen, én is arra gondoltam, hogy inkább nyáron vennék egy kölyköt, mert akkor tovább világos van, jobb idő van, nem fázik meg, illetve a nyári szabadság pont ideális lenne az összeszokáshoz :) Már most nekiállok körbeérdeklődni, hogy melyik tenyésztőnél lesz kutya, illetve hogy lesz e szabad kölyök. Remélem jó gazdija leszek :)
Köszönöm még egyszer a válaszokat, ha bárkinek van hasonló tapasztalata, jó tanácsa, szívesen olvasom továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!