Nekem ezek a legkedvencebb fajtáim! Nektek tetszenek? Némileg más: felengedik őket vonatokra (boxok nélkül), konkrétan a Railjetre?
A shelti. De amúgy a staffi a kedvencem :)
20/L
"A pórázon és szájkosárral vezetett kutyákkal továbbra is csak a kötelező helybiztosítással nem érintett vonatokon lehet utazni."
A Railjetre általában helyjegyet szoktak venni, de lehet helyfoglalás nélkül is utazni, azzal a kitétellel, hogy vagy marad üres hely az adott vonaton, ebben az esetben leülhet a delikvens, vagy ha az összes hely foglalt, akkor egész úton állnia kell.
Ez beletartozik a "kötelező helybiztosítás" fogalomkörébe, vagy helyjegy nélkül utazva a Railjeten nyugodtan lehet több kutyát is pórázon magunkkal felvinni?
Nekem ugyan nincs Samoyedem de a közeli rokonságban van és rengeteget jártunk együtt sétálni, túrázni az én kutyámmal és az ő Samoyedjük.
Amit én tapasztaltam és amit a rokonomék megosztottak velem azt szívesen elmondom.
Lényegében könnyen kezelhető kutya, első kutyás gazdának sem okoz gondot megbírkózni vele. A mozgásigénye olyan átlagos, tehát nem kell maratonfutó életmódot folytatnod, hogy jól érezze magát. A tanulást szerette, könnyen és jól vette az akadályokat. Gyorsan tanult. Ők agilityztek vele, de hobbi szinten a mi kutyánkkal együtt jártunk szánthúzni. Azt is szerette.
Eléggé család centrikus, gyerekekkel jól kijött. Egy macskájuk van, őt is szereti, gyakran együtt alszanak.
Ha ez a 4 kutya közül kéne választanom akkor bizosan Samoyedet választanék és Afgán Agarat pedig soha.
"Szörnyen magának való egy fajta."
Az biztos! ;)
De van, akinek ugyanakkor egyenesen ajánlott! ;) És mivel a mai napig macskás (is) vagyok, nekem fel sem tűnik az agarak (kiváltképp - erős túlzással élve - az "elkényeztetett/luxus" agarak) mások szemében szokatlan természete. ;)
Nincs velük semmi baj, de akárkinek nem való egy afgán.
"Én, mint borderes csak a Sheltiet tartanám, de ők meg picik."
Éppen ezt szeretem bennük! :) Mintha a Rough Collie - örökké fiatal maradó - kölyke lenne! ^_^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!