Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rákérdezzek így konkrétan a...

Rákérdezzek így konkrétan a tenyésztőnél?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta vágyok egy powderpuff kutyusra (kínai meztelen), a problémám csak az, hogy nem vagyok tisztában az árakkal... Nagyon gáz lenne az, hogyha megmondanám a tenyésztőnek, hogy 150 ezrem van jelenleg rá? Persze gyűjtenék még ha kell, hisz lehet egyébként is várnom kell a következő alomra. Csak nem tudom, hogy ezt hogy hozzam szóba vagy hogyan mondjam, mert olvasgattam itt, hogy vannak tenyésztők akik allergiásak az árat érintő kérdésekre. Hogy beszéljem ezt meg vele anélkül, hogy elhajtana?
2015. jún. 10. 19:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan mondd meg neki mennyid van eddig és érdeklődd meg hogy kell e még spórolnod hozzá vagy hasonlók. Ha normális a tenyésztő készséges lesz és nem fog elhajtani.
2015. jún. 10. 20:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne azt mond, hogy mennyid van kutyára, hanem egyszerűen kérdezd meg, mennyibe kerülnek a kicsik körülbelül, várhatóan (a tenyésztők se szentek, ha megmondod, hogy 150-ed van rá, akkor lehet, hogy a 120-as ár helyett csak neked 150-et mond). Hozzáírhatod, hogy csak azért, mert gyűjtesz a kutyára, és tudni szeretnéd, hogyan takarékoskodj. Aki nem képes normálisan kezelni egy ilyen kérdést, annak valószínűleg egyébként sincs elég szürkeállománya ahhoz, hogy megfelelő kutyákat tenyésszen.
2015. jún. 10. 20:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Ne parázz,kérdezz rá,hiszen ez pont olyan jogos és lényeges infó,amit egy gazdijelöltnek tudnia kell.
2015. jún. 10. 22:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Sok tenyésztő még egy almon belül is eltérően "árazza be" a kölyköket, attól függően, hogy mennyire kitűnő kiállítási példányok. Egész nagy eltérések lehetnek, pl. mikor én érdeklődtem egy tenyésztőnél, ő 80-100E Ft-ot mondott. Hobbikutyának, társnak teljesen jó egy nem tökéletes példány is.
2015. jún. 11. 08:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszolónak teljesen igaza van. A tenyésztő, ha most nincs aktuális alom, akkor csak egy -tól-ig árat fog mondani. Ha már megvan az alom, néhány hetesek a kölykök, akkor tudja megmondani a pontos árakat. És valóban vannak olyan kutyák, amiket akár féláron is odaadnak, mert tenyésztési/kiállítási szempontból nem tökéletes, viszont hobbi célra még nagyon jó.
2015. jún. 11. 09:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Én amikor anno még kölyök után jártam, mindig az áras kérdést hagytam a legvégére. Ha látja a tenyésztő, hogy tényleg érdekel a fajta, mesélsz neki kicsit a céljaidról, terveidről, hogy miért épp ezt a fajtát választottad, a (telefon)beszélgetés végén nyugodtan felteheted a kérdést, hogy ha szabad érdeklődnöd, egyébként mennyibe kerül egy kiskutya. Normális ember nem fogja érte a fejed leharapni, bár az összeget, amit félretettél eddig, én nem mondanám, szerintem bőven elég, ha csak szépen körítve megkérded a végén.
2015. júl. 15. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!