Miért tanítanak az emberek a kutyáknak mindenféle vezényszavakat?
Egyébként a trükköket pozitív megerősítéssel tanítom. A kutyán nincs póráz, bármikor el tudna menni. De nem megy el, mert nem akar! Nálam a 2-3 hónapos kölyök is vigyorgó pofával, farkát csóválva csinálja a trükköket. De ha nem hiszed, próbáld ki. Tanítsd meg egy trükkre a kutyádat. Meglátod, mennyire boldog lesz.
U.i.: szomorú, hogy manapság egyesek szemében az az állatkínzás,hogy feladatot adunk a kutyának...
23-as vagyok. Hozzátenném még, hogy ezek a "bohóckodós" trükkök is tudnak ám hasznosak lenni. Pl. karomvágásnál az első lábairól úgy vágja le a karmot, hogy pacsit kér tőle. Persze ugyanilyen egyszerű csak úgy felvenni a lábát és levágni a karmot, de ha "trükközve" csinálják úgy szórakoztatóbb a kutyának is. Plusz a dokinál egyszer oldalra kellett volna fordítani a kutyát, hogy megtudja röntgenezni, és ahelyett, hogy megfogtam volna és az oldalára fordítottam volna, egy "puff" trükköt (halottnak tettetés) bevetve hanyatt vágódott, a doki meg csak nézett :D . És kitudja milyen helyzetek adódhatnak, amiben jó, ha vezényszóra megtud fordulni a tengelye körül vagy hátra felé megy, ha kéred.
És én is osztom azt a véleményt, hogy szomorú, hogy most már az a rossz gazdi aki foglalkozik a kutyájával, tanítgatja.
Miért jár a gyerek iskolába? :D
A trükkök nagyon is hasznosak.
Az apportírozás, "kincskeresés", átfordulás, pörgés, "Hozz egy sört!"(->nyissa ki a hűtőt, vegye ki a sört, csukja be az ajtaját és hozza oda) és társai remek testmozgási formák :D
Plusz ugye a kutyának meg kell jegyeznie a vezényszót és a hozzá kapcsolódó mozdulatsorokat. Minél bonyolultabb trükk, annál többet kell törnie a buksiját. Az agyat is formában kell tartani.
Meg ugye ők ezt nem ugráltatásnak fogják fel - egyrészt a drága, szeretett, Az Egyetlen gazdi kéri tőlük, aki közben végig velük foglalkozik, másrészt többségük nagyon szereti ezt csinálni, és igénylik.
(például az én kutyám egy német juhász keverék. Amikor a barátnőmmel sétálunk, ő néha észrevétlenül elbújik egy bokor/fa mögé. Leírhatatlan a kutya feje, amikor észreveszi hogy valami nem kóser :D és rendesen felcsillan a szeme, amikor kiadom a "Keresd!" parancsot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!