Miért tanítanak az emberek a kutyáknak mindenféle vezényszavakat?
Talán mert olyanná szeretnék tenni az állatjaikat, amilyen saját maguk.
(a maguk képére szeretnék alakítani őket).
Mert nem minden kutyának elég a mozgás a lefárasztáshoz. Rengeteg fajtának ez kevés és az, hogy megtanítod különböző vezényszavakra segít lefárasztani őket. Segít a kutya és a gazdája közötti kötelék ápolásában.
Van aki szimplán csak élvezi a kutya kiképzését, kutyasportokat például agilityt.
Minél több mindent tanítasz meg neki, annál engedelmesebb.
Ahogy nem minden ember egyforma, így a kutyák között is vannak okosabbak és kevésbé okosak. Lehet, hogy a te kutyád nem ígényli ezt a fajta foglalkozást, de például egy Malinois vagy egy Border Collie él hal a munkáért. De akármelyik munkakutyát felsorolhatnám.
Az pedig hogy valaki ahelyett, hogy leülne és megnézne egy filmet inkább a kutyájával tölti azt az időt és megtanít neki egy 'haszontalan' pacsit vezér szót, szerintem nem elítélendő és egyáltalán nem bohócnak kezelés.
Az ember szívesen tanítgatja a háziállatait, jól esik látni, ahogy okosodnak.
Mivel a sakk nem jöhet szóba, a praktikus dolgokból meg kevés van, maradnak a "bohóc" vezényszavak :)
Nekem macskáim vannak, iszonyat okosak, eddig mindent meg tudtam tanítani nekik, amit egy kutyának.
Miután kifogytunk az alapvető dolgokból (behívás, marad, mehet, ül), kénytelenek voltunk megtanulni a játékok neveit, és a "szépen kér"-t.
Ők is élvezik, hogy foglalkozunk velük, egyelőre szobacicák, unatkoznának egyébként, nekünk pedig külön öröm, amikor a vendégeink a székről leesnek egy-egy szépen bemutatott trükk után :D
Jó szórakozás az embernek és a kutyának is (az enyém nagyon szeret trükközni) és elég jóleső pillanat, amikor a kutyád először végrehajt egy bonyolult trükköt :D
Mentális lefárasztás, közös program :)
Mert tisztességes kutyatulajdonosnál az eb családtag.
Saját nemzett gyerekének sem csak a létezéshez szükséges dolgokat tanítja meg, hanem együtt játszik is vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!