Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek van mopsz kutyusa?...

Kinek van mopsz kutyusa? Mennyi gond van vele?

Figyelt kérdés
Már nagyon rég óta szeretnék egy kutyát, csak anyum nem engedi, ha jók lesznek a jegyeim akkor esetleg vehetek magamnak egyet nyáron. Én a mopszot néztem ki, mert nagyon megtetszett, szerintetek megéri olyat venni? :) Vagy esetleg ajánlhattok más kutyákat is csak az a lényeg hogy kis termetü legyen, és tudjam sokat dédelgetni :)
2010. máj. 7. 14:18
 1/9 anonim ***** válasza:
32%
Kis termetű menhelyi keverék! :) Egy valóban mopsz kutyus, valóban tenyésztőtől olyan 80-100 ezer Ft körül indul! Szaporítótól aki meg 20-30ért árulja NE VEGYÉL! :)
2010. máj. 7. 14:20
 2/9 A kérdező kommentje:
nem veszek, direkt ezért már most elkezdtem gyüjteni rá a pénzt. Még csak azt nem tudom hogy ilyen tenyésztőt hogyan tudok én elérni? vagyis hol tudnék találni? Kérjek ismerösöktöl telefon számot vagy esetleg interneten?
2010. máj. 7. 14:26
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem nem túl jó ennek a kutyának. Szinte nincs orra. :( Neked cuki hogy szörcsög de ő alig kap levegőt. Szerintem ez önzés...

Inkább törpe spicc, sheltie, törpe pincser, töpre snaci, ezek hosszú orrú fajták.

De beíroda keresőbe hogy mopsz és kiadja a tenyészőket és akkor megnézheted a netes oldalukat ahol ott a telefonszám, e-amil.

2010. máj. 7. 14:37
 4/9 anonim ***** válasza:
*e-mail :D
2010. máj. 7. 14:38
 5/9 A kérdező kommentje:
én azt nem tartom cukinak hogy horkol :( nem kinozni akarom csak azt hogy érezze jól magát nálam :(
2010. máj. 7. 14:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Értem én de szerintem egy ilyen fajtának eleve kínzás élni. Mindegyik mopsznak ilyen orra van, arról nem tehetsz, biztos boldog lenne nálad de olyan természetellenes. De ha ilyet akarsz akkor ilyened lesz, a neten biztos fel vannak tüntetve a mopsztenyésztők. :)
2010. máj. 7. 14:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Úgy tudsz tenyésztőt keresni, hogy beírod a google-be, hogy mopsz kennel.

Megnézel 10-20 honlapot, és amik megtetszenek, azokat látogasd meg, kérdezd meg, mikor lesz alom.

Érdemes egy kicsit tájékozódni, hogy mit is jelent a törzskönyv, mopszoknál milyen fajtabetegségek vannak (sejtelmem szerint étel allergia, esetleg patella), hogy értsd majd, milyen papírokat mutogat a tenyésztő, hogy mit jelent a cac, cacib, hjc, stb., és hogy amiket kérdezel - és válaszokat kapsz rá, azt is átlásd.

Azoknál a kenneleknél érdemes kezdeni, ahol fenn vannak a kutyák törzskönyvei, verseny eredményei, ahol vannak életképek (a kutyák jól vannak tartva, szocializáltak (egy sok kutyából álló csoportkép alapján pl. tudsz erre következtetni), stb.).

2010. máj. 7. 15:00
 8/9 anonim ***** válasza:
74%

szerintem ne vegyél mopsz kutyát:):s

a barátnőmnek az van(9hó) és állandóan valami baja van pl. a múltkor játszott az ágyon leesett és eltört a lába, mert olyan súlyos ezenkivül a légzésével is sok gond van pl. röfög nem kap levegőt stb.

szóval sztem ne vegyél ilyen kutyát

én kutyám keverék:2 éves soha nem volt még semmi baja ,ez a mopsz pedig 9 hós és 11szer volt már beteg

2010. máj. 7. 16:13
 9/9 anonim ***** válasza:
43%

Szia! Látom, már régi a kérdés, de azért írok. :D

Ne hallgass azokra akik azt mondják, hogy minden baja van a mopszoknak. Én elhiszem, hogy az utolsó válaszadó tapasztalatait, de ez nem jelenti azt, hogy minden mopsz ilyen. Nekem egy 12 éves mopszim van, és soha semmi gond nem volt a légzésével. Néha horkol amikor alszik és amikor nagyon örül akkor szuszog is, de nem szenved. Nm tudom, hogy ki írta azt hogy szenvedés nekik élni..... ez hatalmas ökörség. Ha a kutya szenvedne, vagy valamilyen problémát okozna neki, a rövid orr, eleve nem tenyészeték volna ilyenre, ha pedig mégis, akkor már betiltották volna a fajta tovább tenyésztését. Én meleg szívvel ajánlom neked a fajtát. :)

(kutyatenyésztő családból jövök, 25 évig foglalkoztunk tenyésztéssel)

Ja, és a napokban érkezik meg hozzánk a legifjabb mopsz baba :D

2011. máj. 25. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!