Kinek van mopsz kutyusa? Mennyi gond van vele?
Szerintem nem túl jó ennek a kutyának. Szinte nincs orra. :( Neked cuki hogy szörcsög de ő alig kap levegőt. Szerintem ez önzés...
Inkább törpe spicc, sheltie, törpe pincser, töpre snaci, ezek hosszú orrú fajták.
De beíroda keresőbe hogy mopsz és kiadja a tenyészőket és akkor megnézheted a netes oldalukat ahol ott a telefonszám, e-amil.
Úgy tudsz tenyésztőt keresni, hogy beírod a google-be, hogy mopsz kennel.
Megnézel 10-20 honlapot, és amik megtetszenek, azokat látogasd meg, kérdezd meg, mikor lesz alom.
Érdemes egy kicsit tájékozódni, hogy mit is jelent a törzskönyv, mopszoknál milyen fajtabetegségek vannak (sejtelmem szerint étel allergia, esetleg patella), hogy értsd majd, milyen papírokat mutogat a tenyésztő, hogy mit jelent a cac, cacib, hjc, stb., és hogy amiket kérdezel - és válaszokat kapsz rá, azt is átlásd.
Azoknál a kenneleknél érdemes kezdeni, ahol fenn vannak a kutyák törzskönyvei, verseny eredményei, ahol vannak életképek (a kutyák jól vannak tartva, szocializáltak (egy sok kutyából álló csoportkép alapján pl. tudsz erre következtetni), stb.).
szerintem ne vegyél mopsz kutyát:):s
a barátnőmnek az van(9hó) és állandóan valami baja van pl. a múltkor játszott az ágyon leesett és eltört a lába, mert olyan súlyos ezenkivül a légzésével is sok gond van pl. röfög nem kap levegőt stb.
szóval sztem ne vegyél ilyen kutyát
én kutyám keverék:2 éves soha nem volt még semmi baja ,ez a mopsz pedig 9 hós és 11szer volt már beteg
Szia! Látom, már régi a kérdés, de azért írok. :D
Ne hallgass azokra akik azt mondják, hogy minden baja van a mopszoknak. Én elhiszem, hogy az utolsó válaszadó tapasztalatait, de ez nem jelenti azt, hogy minden mopsz ilyen. Nekem egy 12 éves mopszim van, és soha semmi gond nem volt a légzésével. Néha horkol amikor alszik és amikor nagyon örül akkor szuszog is, de nem szenved. Nm tudom, hogy ki írta azt hogy szenvedés nekik élni..... ez hatalmas ökörség. Ha a kutya szenvedne, vagy valamilyen problémát okozna neki, a rövid orr, eleve nem tenyészeték volna ilyenre, ha pedig mégis, akkor már betiltották volna a fajta tovább tenyésztését. Én meleg szívvel ajánlom neked a fajtát. :)
(kutyatenyésztő családból jövök, 25 évig foglalkoztunk tenyésztéssel)
Ja, és a napokban érkezik meg hozzánk a legifjabb mopsz baba :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!