Kutyámnak összetapadt a szőre. Hogy tudnám rendesen kibontani?
Elutaztam 1 és fél hétre és mikor visszajöttem és megsimogattam a kutyám,akkor éreztem hogy összetapadt jó néhány helyen.A kutyám egy 2 éves Havanese.A szüleimre és tesómra volt bízva a kutya,de egyáltalán nem fésülték.Szerintem még pulcsit sem vették le róla.Ő kinti kutya,és szerintem a víz is közrejátszott mert imád hemperegni meg a hóban játszani.Van bontófésűm,drótfésűm,ollóm,nagy drótfésűm.Először a naggyal próbáltam kicsit bontogatni,utána a kicsivel.A bontófésűtis próbálgattam,de azt nem nagyon tudom használni.A hátán a szőr a pulcsi miatt összetapadt,de könnyen ki tudtam fésülni,mert nem volt vészes.A hasán és összetapadt,azt is próbáltam,de kicsit félek hogy megkarcolom a pocakját mert ott nincs sok szőr.A lábin végig összecsomósodott és a feje tetején egy kis taréjba is.A taréj felét sikerült,a lábát nem nagyon.
Van valakinek valami praktikája,tanácsa,hogy hogy tudnám teljesen eltüntetni a csomókat ?Kozmetikust felhívtam,de csak következő hónapban tudnám vinni,mert dugig van.Azt meg nem szeretném megvárni,inkább minél hamarabb szeretném kifésülni.
A takaró nem alkalmas kutyaház kibélelésére, magába szívja a vizet és megfagy. Szalmát kell tenni a kutyaházba. A másik, hogy mondjuk ivartalaníttatni kellene, és akkor nem vérezne össze mindent...
És abban sincs igazad, hogy jó a kutyának kint. A kis testű, rövid szőrű kutyákat köztudottan csak lakásban lehet tartani, ha kinti kutyát akartál miért nem nagyobb testű és bundájú kutyát vettél?
Azért nem csak a kérdésre kapsz válaszokat, mert feldühíti az embereket a tudatlanságod.
A kérdésedre a válasz kozmetikus lenne. Akár több alkalom során, de egy hozzáértő kéz nagyobb eséllyel tudná kibontani a szőrét, kíméletesen. Ne számíts rá egyébként, hogy túl olcsón megúszod nála, mert ez nem két perces nyírás és fürdetés.
De ha tudtad, hogy anyukád nem engedi bent tartani, és így áll hozzá, miért nem választottatok olyan fajtát, aki jól bírja (vagy akár kifejezetten szereti) a hideget? Hiszen számíthatott rá anyukád, hogy egy kiskutyával sok gond van.
Társasagi kutya kint tartva, ráadásul ivarosan. Hm....
Vidd kozmetikushoz és ivartalaníttasd! Ebben a sorrendben. Az összetapadt szőr nem tesz jót a bőrének. Ha ivaros marad, akkor meg egyszer majd belóg hozzá egy kan és meglesz a baj.
Ezért nem szabad meglepetésként hazavinni/valakinek ajándékba venni kutyát. Egy háztartásban vagy mindenki akarja az adott állatot, vagy csak konfliktusokhoz vezet, és végül a kutya fogja megszívni.
Kérdező, te megadod a kutyának a szükséges törődést, látszik, hogy érdekel, mi van vele. De anyukádnál gondolom a törődés kimerül abban, hogy talán napi egyszer megsimogatja, és kész. (Ha tévednék, elnézést.) Hogy merült fel az ötlet, hogy kihagyjátok őt a döntésből? Feltételezem, előjött már máskor is legalább szóban, hogy anyukád hogy vélekedik a benti állattartásról.
Ez elég felelőtlen lépés volt.
(Én is régóta vágytam egy háziállatra, de tudtam, hogy az egyik családtagom nem szereti az állatokat, alkalmatlan állatok tartására, így évekig vártam, hogy elköltözzek és örökbefogadjak egyet. Mindezt az állat érdekében.)
Ivartalaníttassátok a kutyát (méhgyulladás, rák, nemkívánt vemhesség megelőzésére), és nem ártana, ha több időt töltene bent veletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!