Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám 2 napja reggel meg...

A kutyám 2 napja reggel meg mart egy kis testű kutyát, tegnap normálisan is ment viszont ma közölte a gazdája hogy el altatta. Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Enyém póráz nélkül volt úgy szaladt oda a pórázon lévőhöz,de próbáltam megfogni sajna nem tudtam.

Mondtuk a gazdinak,hogy szóljon ha viszi orvoshoz el visszük,nem szólt.Állítólag sérűlt a bordája,nem is evett a kutya.

2017. febr. 3. 12:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%

Hát simán feljelentenélek.

Mondom ezt úgy, hogy kutyákkal szemben agresszív kutyám van. Rövid pórázon és szájkosárral sétáltatom.

Ha tudod a kutyádról, hogy veszélyes (mert az, ha harap!!!), akkor mi a fészkes fenéért nincs legalább pórázon?????

A kutyádat akár el is vihetik, bár utólag nehéz bizonyítani, hogy a tied okozta a sérülést.

2017. febr. 3. 13:09
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Póráz nélkül TILOS sétáltatni! Mi lett volna, ha nem kisebb kutyát, hanem kisgyereket mar meg?! Ha harapós, szájkosár is kötelező.

Az én közepes termetű kutyámat (pórázon volt) egy szabadon rohangló kaukázusi támadta meg, jó alaposan belerúgtam, mire szűkölve elmenekült, a gazdája meg velem ordított. Megmondtam neki, mi lenne, ha agyonverem azt a fegyelmezetlen dögöt? Megvédem magamat és a kutyámat, ő meg tartsa be a szabályokat.

2017. febr. 3. 13:11
 13/18 anonim ***** válasza:
74%

Engem egyszer egy dobermann kergetett meg kiskoromban. Bicikliztem, nem volt pórázon, ő meg úgy gondolta, játszik velem. Halál félelmem volt, sose felejtem el, pedig vagy 25 éve történt. A gazdája hiába ordított rá, nem fogadott szót. Ilyenkor a kutyák elméje elborul. Nem véletlen kell pórázon sétáltatni őket. Hiába aranyos-kedves Veled, ha meglát egy macskát/kutyát/játszó kisgyereket stb., nem tudhatod, hogyan reagál, és ott már nincs mit tenni, ha elborult az agya.

Tanulj meg felelősebben viselkedni, és imádkozz, hogy olcsón megúszd ezt az esetet. Nekünk is van kutyánk, aranyos, kedves jószág, de póráz nélkül nem mennék el vele sétálni.

2017. febr. 3. 13:11
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérsz a gazdától orvosi igazolást, hogy miért altatták el a kutyát.

Ennek árát illik kifizetni. Hogy a kutya gazdája netán feljelentene, az már a szabálysértés kategória.

2017. febr. 3. 13:50
 15/18 anonim ***** válasza:
Simán feljelenthet, kártérítést követelhet.
2017. febr. 3. 19:50
 16/18 anonim ***** válasza:
12%
Neveld meg a kutyádat, add be kutyaiskolába, mert legközelebb kisgyerek, vagy idős ember lehet az áldozat. Az ilyen, már vér ízét megérző kutyát el kellene altatni egyébként, mert ha most megtette, megteszi máskor is.
2017. febr. 4. 13:33
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha nem perel akkor is illik egy bocsánat kérés és az állatorvosi költségek kifizetése, de persze ez közel sem fogja megnyugtatni szegény gazda lelkét. Te pedig, ha előre tudtad, hogy a kutyád nem szereti a kis ugatós kutyákat, akkor miért engedted le egyáltalán a pórázról? Szerinted csak tiéd az utca? Csak te sétáltathatsz? Felelőtlen voltál, erre nincs mentség. Gondold végig te mit éreznél, ha a te kutyádnak ment volna neki egy másik felelőtlen gazda kutyája és emiatt a tiéd súlyos sérüléseket szenvedett volna. Nem örülnél, mi? Mérges lennél? Szomorú lennél? Kétségbeesett? Gondolom igen, ha szereted a kutyád.

Az hülyeség (nem tudom ki írta), hogy a kutyáknak "elborul az agya" . Nem, nem őrül meg egy kutya sem, valószínűleg neveletlen, azért nem hallgat a behívásra és nem azért, mert megőrült, ha RENDESEN megvan nevelve egy kutya akkor bármilyen helyzetben visszahívható, semmitől nem fog "elborulni az agya" . Az meg orbitális baromság, hogy ha egy kutya megérzi a vér izét akkor megvadul és öldökölni fog. Harapós kutyát is meglehet nevelni és nem fog újra harapni. Ez bizonyított tény. Kíváncsi vagyok, hogy ha a te kutyádat ingerelné valaki, a tiéd meg megharapná, akkor is ezt mondanád? Hogy altassák el? Akkor már gondolom nem.

Kérdezőnek egyébként még ajánlok egy jó kis kutyaiskolás képzést, hogy még egy ilyen ne forduljon elő.

2017. febr. 4. 20:37
 18/18 anonim ***** válasza:

#17-es írta: " Az hülyeség (nem tudom ki írta), hogy a kutyáknak "elborul az agya" . Nem, nem őrül meg egy kutya sem, valószínűleg neveletlen, azért nem hallgat a behívásra és nem azért, mert megőrült, ha RENDESEN megvan nevelve egy kutya akkor bármilyen helyzetben visszahívható, semmitől nem fog "elborulni az agya". "

Pedig hidd el, simán van ilyen. A legtöbb ember nem kutyakiképző, nem Cesar Millan. És szerintem ezt a "meg van nevelve" dolgot ne nagyon erőltesd, mert ismerve a magyar embert, úgy értelmezi, hogy "jól elverem, oszt' majd szót fogad".

2017. febr. 5. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!