A csípő diszplázia fokozatosan romlik, vagy szinten tartható?
rövid ideig éppen szintentartható (nem hosszú). Valószínű romlani fog sajnos. Visszafordítani nem lehet, szóval ha már súlyos, akkor ne akard szinten tartani. Ha nagy fájdalmai vannak engedd el:(
VISZONT mielőtt bármit tennél szerintem vidd el hozzá, ha valaki őtud segíteni:
Nem hiszek a kuruzslókban!!!
Köszi a válaszod.
Nem kuruzsló !
Az aranygolyókkal pedig fájdalommentessé tudja tenni a a kutya életét az elkövetkező évekre.
Súlyos dp okozta fájdalmat csak elnyomni lehet, de megállítani a következményeit, nem lehet.
Lehetőleg kissé soványan kell tartani. Mozogjon, amennyit akar, hogy az izmok ne sorvadjanak el. Nyáron sok úszás.
Milyen elváltozás van a csípőben? Mert a dp is lehet különböző.
Mielőtt ítélkezel, kicsit tájékozódhatnál, Patadoki az ország egyik legjobb állatorvosa. Lelkiismeretes, nagytudású ember, én is csak ajánlani tudom.
Gyógyulást a kutyusodnak!
Nem kötelez rá senki, hogy Patadokit igénybe vedd. Csak a "sarlatán" minősítés nem volt jogos.
A kérdésedre:
Még az egészséges kutyáknak is az évek teltével romlanak az ízületei. Meszesednek, mint az embereknek.
Egy rosszul kifejlődött ízületnél ez még fokozottabban megy.
A fájdalmat lehet enyhíteni különböző szerekkel, amikben gyulladáscsökkentő is szokott lenni.
7-es voltam. Lehet még nem súlyos, de 1-2 éven belül simán leromolhat annyira, hogy lábra se tud majd állni sajnos. A diszplázia időről időre egyre roszabb lesz. Sokszor a gyógyszerek mellett sem lehet szintentartani. Ha nem annyira vészes, akkor a "súlyos" diszplázát állapítottak meg kijelentésed nem helyén való.
Eleinte csak annyit veszel észre, hogy a kutyád hosszú fekvés után nehézkesen áll fel. Később sántít egy kicsit felkelés után, de ha bemozgatja abbamarad. Ezután hiába mozog sántít, és egyre előteljesebben. Később már meggondolja a kutya, hogy mikor érdemes felkelnie és mikor nem (ugyanis minden felkelés és elindulás fájdalmas). Majd csak enni/inni és üríteni áll fel. Végső esetben már fel se bír kelni.
A tieden mi látszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!