Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Séta előtt vagy után etessem...

Séta előtt vagy után etessem a kutyámat?

Figyelt kérdés
Mindenhol mást írnak, és nem tudom eldönteni, hogy mi legyen. Jelenleg előtte egy órával etetem, mert így tudtam a legjobban elosztani a sétákat. Félek a bélcsavarodástól. Mi váltja ki egyébként?
2017. jan. 31. 17:43
1 2 3
 11/24 The Devil Herself ***** válasza:
84%

Séta után etesd a kutyát, hogy megelőzd a gyomorcsavarodást, amelyet a teli hassal való ugrálás/futkosás vált ki, illetve ahogy előttem is írták a hirtelen bezabálás, stb stb stb.

Amennyiben neked fáradságot okoz emiatt átszervezni a napi rutinkádat, kérlek gondold át, miért is akartál felelősséget vállalni egy állatért, aki nem tehet róla, hogy te fáradt vagy.

Ezen felül, amennyiben egyébiránt sem mutatsz hajlandóságot átszervezni a napi rutinodat, hogy a kutyád rizikóját a gyomorcsavarodásra lehetőleg a nullára redukáld, úgy mi szükség volt feltenni ezt a kérdést?

2017. jan. 31. 18:41
 12/24 anonim ***** válasza:
6%

De,úgy elég,ha egy órát vársz.Én is az esti evés után még 1 óra múlva rohangálok a kutyámmal.Neki nincs semmi baja,van is kedve,meg eleve nem akkor eszik a legtöbbet,szóval nem lesz baja.

Nem kell ennyire túl aggódónak lenned.Nem mindig az a jó,amit leírnak.Persze vannak alapvető tanácsok,de mindig csak azt tedd,amit te is jónak,és hasznosnak látsz.Tudod,nem minden úgy van,ahogy a filmekben,a kutyás világban meg nem minden úgy van,ahogy xy mondja,vagy ahogy a szakkönyvek tanácsolják.

Ahogy az egyik válaszoló is írta,logikusan gondold végig,mi játszódik le kb a kutya testében,aztán úgy is eltudod dönteni,mi a helyes,

2017. jan. 31. 18:43
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
#12 sajna a gyomorcsavarodás nem tündérmese és nem is ritka. Halálos.
2017. jan. 31. 19:07
 14/24 anonim ***** válasza:
55%
Nekem nagytestűm van, kifejezetten hajlamos fajta a gyomorcsavarodásra. Eleinte anyumat sem és engem sem érdekelt de mivel mindennek utána jártam megtudtam hogy ezzel nagyon vigyázni kell. A kutyám 1 éves, reggel 6 és 8 között valamikor van levíve általában, utána kap enni, soha de soha nem futkározás előtt. Ha mégis úgy alakul hogy séta előtt eszik minimum 1-1,5 órát hagyjuk emészteni/pihenni. Este ugyan így, 9 és 12 között van a séta utána kap enni. Ha nagyon kifárad akkor várunk míg pihen és csak utána eszik. Én gondolkodtam a gyomorfelvarráson mert pl a napi rendünk nem változna tőle, de nyugodtabb lennék hogy még egy életveszélyes tényezővel kevesebb, rutin műtét mint az ivartalanítás és szerintem nagyon praktikus. Ha nem akarsz változtatni a napi rendeden és csak teher akkor keress neki olyan gazdit aki nem sodorja életveszélybe a saját érdeke miatt.
2017. jan. 31. 19:13
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem értem, miért kell minden kérdésnél ilyen hangnemben válaszolni. Nem tudom, hogy miért gond, hogy aggódok a kutyám egészségéért, és azt sem, hogy miért kell személyeskedni. Én objektív válaszokat szerettem volna itt látni, nem gonosz megjegyzéseket, főleg úgy, hogy nem is ismertek. Akkor leírom nektek,hogy mennyire nem volt kedvem átrendezni az életemet. Reggel 6-kor kelek, hogy tanuljunk fél órát, 7-kor kaja, 8-9:30-ig séta és játék. Ekkor indulok dolgozni. A párom 4-re ér haza. Általában keresőznek, majd fél 5-től sétáltatja 1 órát. 8-ra hazaérek. Fél 9-kor etetem. 1 óra pihi. Utána tanulunk még általában vagy társasozunk. 11-kor fél óráig sétálunk. A napi szükségleteimet muszáj elvégeznem, persze ezeke szerint azt sem lehet, különben rögtön nemtörődömnek titulálnak. És még egyszer leszögezném!!! Azért viszem ki így, hogy a lehető legkevesebb ideig kelljen visszatartania!! Viszont ha tényleg veszélyes, változtatnék rajta.
2017. jan. 31. 19:15
 16/24 A kérdező kommentje:
köszönöm azoknak, akik ténylegesen segíteni akartak, és nem csak kötekedni. :)
2017. jan. 31. 19:17
 17/24 anonim ***** válasza:
A párod nem tudja megetetni? A fél hatos időpont pont megfelelő lenne a két séta közt.
2017. jan. 31. 19:30
 18/24 anonim ***** válasza:
A reggeli kaja meg lehetne fél tízkor, az első séta UTÁN.
2017. jan. 31. 19:33
 19/24 A kérdező kommentje:
Valószínűleg akkor az lesz, hogy ő majd megeteti. :)
2017. jan. 31. 19:33
 20/24 A kérdező kommentje:
Igen, csak azért ment a dilemma rajta, mert hetente egyszer nem tud hazajönni, és 12 órát kéne olyankor kibírnia.
2017. jan. 31. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!