Séta előtt vagy után etessem a kutyámat?
Gyors és túl nagy adag étel bevitel, illetve étkezés utáni futkosás, ugrálás válthatja ki.
Először mozgasd le, utána etesd majd etetés után fél órával vidd ki, hogy elvégezhesse a dolgát, de ne engedd futkosni, csak egy 10 percre vidd ki.
2017. jan. 31. 17:49
2017. jan. 31. 17:52
Gyomorcsavarodás, s séta után egyen a kutya.
2017. jan. 31. 18:01
Sok ész nem kell a válaszhoz, csak meg kell nézni a vadállatok szokását s az általános biológiai működéseket. Vadászat és zabálás után midig pihenek az állatok, teli gyomorral nem lehet hatékonyan futni meg az életért harcolni, az emésztőnedvek termelődése, a gyomorerek tágulása és sok más egyéb csak mérsékelt fizikai mozgást tesz lehetővé.
2017. jan. 31. 18:03
5/24 A kérdező kommentje:
De akkor a lemozgatás után is várni kell, nem? Előtte-utána minimum fél órát írnak. Ha mozgást követően adok neki kaját, akkor 1-2 tovább kell visszatartania szegénynek.
Séta után már félórával ehet.
2017. jan. 31. 18:09
Amúgy mi olyan bonyolult ezen? Az esti utolsó séta után fél órával etesd meg, és teli gyomorral nyugodtan fog aludni.
2017. jan. 31. 18:11
8/24 A kérdező kommentje:
Közben a többi választ nem láttam. Persze, logikusan végig is gondolhatnám akár, de az nem egyenlő a tudással. Gondolom, egyikőtök sem tudja a kutyákban lejátszódó biológiai folyamatok menetét, és különben sem azt írtam, hogy rögtön viszem. Akkor ezek szerint egy óra pihenés nem elég ahhoz, hogy a gyomrát ne terhelje meg?
9/24 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy Neked nem olyan bonyolult, de én 11-kor viszem ki, és reggel hatkor kelek. Talán nekem is jár a pihenés.
Bocs, de akkor ne tarts állatot, ha fáraszt.
Logikus a válasz, teli hassal nekünk embereknek sem jó ugrabugrálni.
Nekem leonbergim van, óriás testű. Minden kaja után min 1.5-2 órát szigorúan pihentetve van, uccsó eü kiengedés csak ezután és utána alvás.
Pl. Reggelente 6kor van reggeli és vissza van engedve a házba 8ig, amíg anyum fel nem kel (én ugye már úton melóba). Haza kb 4körül érek, akkor séta/dili/játék stb, majd 6kor vacsi. 8ig pihi megint, nem is igényel mást, utána fél órai pisi kiengedés és megyünk aludni. Reggelig hangja sincs. :)
2017. jan. 31. 18:27
Kapcsolódó kérdések: