Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutya sírás, mit tegyek?...

Kiskutya sírás, mit tegyek? (Mopsz,9 hetes)

Figyelt kérdés

Ma van nálunk 3. napja, szörnyűek vele az éjszakák, de megéri! Most 9 hetes, gyönyörű mopsz kiskutya, "tenyésztőtől", ismerősünknek két törzskönyves mopsza van, hobbi célra, de most mégis lettek kiskutyák, elajándékozta őket barátoknak úgy, hogy csak oltást, kezelést kellett fizetni.

Na de van egy kis probléma. Szegénykém nagyon sír, amint egyedül van hagyva. Ez legyen akár 1 perc... Felszerelés hiányában kibéleltem egy régi mikrós dobozt neki ágyneművel, finom puha törölközővel és most ott tölti az estéket, mivel még nem szobatiszta. Rá is térnék a lényegre:

Hárman vagyunk itthon jelenleg szüleimmel, mindhárman foglalkozunk vele. Én egésznap vele vagyok, hozzám ragaszkodik a legjobban. Délután Apukám ölében alszik picikét, együtt TV-znek, Anyukámmal szintén hasonló, viszont velem éli az életét, velem futkározik, játszik, sorolhatnám. Pótapukája lettem, ahogy az illik... Amikor már aludnánk, mindig elteszem a kis dobozába úgy, hogy az ágyam mellett van. Ekkor mindig úgy rakom be, hogy kifárasztottam, rögtön alukáljon is, na de van amikor megébred.. A hajnalok szörnyűek vele. Óránként megébred, nyüszít, sír, minden baja van. Nem szeretném elkényeztetni, viszont nekem ő az első "szobakutyám", aki a lakásban fog nevelkedni, az udvaron van kinn két Boxer, velük semmi ilyen probléma nem volt.

Milyen megoldás lehet erre a problémára? Most jelenleg azzal próbálkozom, hogy megvártam, közel negyed óra alatt, hogy abbahagyja a sírást, majd odamentem hozzá és megsimogattam, picit megnyugodott úgy látom... Picit nyüszögött, majd ha abbahagyta, kapott tőlem egy kis szem tápot, jutalmazgatom, ha csendbe van... kb. 10 másodperccel az után kapja, hogy abbahagyta a sírást. Jól csinálom vagy esetleg hülyeséget?

Második, tudnátok tippeket, tanácsokat adni, ti hogy neveltétek szobatisztaságra a kiskutyátokat? Őt attól félek lehetetlen lesz:-(

Kérlek titeket, ha nem is miattam, de a kiskutya érdekében segítsetek, ez elsősorban az ő javára fordulna, ha rendesen, csendben tudna alukálni... <3

2017. jan. 31. 05:18
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Ők nálunk kinn laknak, nyaranta van nekik feltöltve a medence vízzel, amiben akkor pancsolnak, amikor akarnak. Télen szoktak benn lenni a lakásban, akkor is maximum az előszobában, a fűtött garázs az övéké ilyenkor.

Hallottam már sok embertől, hogy a Boxer az benti kutya, de az az igazság, hogyha a tenyésztő kinn meri tartani a díjnyertes kutyákat, akkor én is kinn merem tartani a kutyáimat, nem táposak, katonai kutyák voltak, elvárom az enyéimtől is azt az edzettséget, hogy ennyit kibírjanak. :-) Amúgy is, köszönik szépen jól vannak, makulátlan egészségügyi állapottal rendelkeznek és mindent megkapnak, boldogok.

2017. febr. 21. 10:31
 12/13 anonim ***** válasza:
Lelkiismeretes tenyésztő (és gazdi is) nem tartja kint a rövidszőrű kutyáit. Max a szaporító... Nem attól lesz edzett a kutya, hogy kint a hidegben szétmennek és elfagynak az ízületei... Vagy te attól leszel fitness modell, hogy kint a -10 fokban egy kis pulcsiban vagy egész nap?
2017. febr. 21. 11:14
 13/13 A kérdező kommentje:
Nyilván egy hobbitartó, mint pl. te jobban fogod tudni, mint az az ember, aki a legnevesebb magyar boxer kennelt tartja igaz? hagyjuk ezt a sírdogálást, mind részedről, mind pedig az összes idióta részéről, aki jobban tud valamit egy fajtáról, mert neki is van egy! Az úr, akié a kennel közel 20 éve foglalkozik Boxerekkel, most hétvégén is volt egy versenyen és három díjjal ment haza, egész családjuk a Boxereknek él, nem hinném, hogy szaporítók lennének:-)
2017. febr. 21. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!