Kiskutya sírás, mit tegyek? (Mopsz,9 hetes)
Ma van nálunk 3. napja, szörnyűek vele az éjszakák, de megéri! Most 9 hetes, gyönyörű mopsz kiskutya, "tenyésztőtől", ismerősünknek két törzskönyves mopsza van, hobbi célra, de most mégis lettek kiskutyák, elajándékozta őket barátoknak úgy, hogy csak oltást, kezelést kellett fizetni.
Na de van egy kis probléma. Szegénykém nagyon sír, amint egyedül van hagyva. Ez legyen akár 1 perc... Felszerelés hiányában kibéleltem egy régi mikrós dobozt neki ágyneművel, finom puha törölközővel és most ott tölti az estéket, mivel még nem szobatiszta. Rá is térnék a lényegre:
Hárman vagyunk itthon jelenleg szüleimmel, mindhárman foglalkozunk vele. Én egésznap vele vagyok, hozzám ragaszkodik a legjobban. Délután Apukám ölében alszik picikét, együtt TV-znek, Anyukámmal szintén hasonló, viszont velem éli az életét, velem futkározik, játszik, sorolhatnám. Pótapukája lettem, ahogy az illik... Amikor már aludnánk, mindig elteszem a kis dobozába úgy, hogy az ágyam mellett van. Ekkor mindig úgy rakom be, hogy kifárasztottam, rögtön alukáljon is, na de van amikor megébred.. A hajnalok szörnyűek vele. Óránként megébred, nyüszít, sír, minden baja van. Nem szeretném elkényeztetni, viszont nekem ő az első "szobakutyám", aki a lakásban fog nevelkedni, az udvaron van kinn két Boxer, velük semmi ilyen probléma nem volt.
Milyen megoldás lehet erre a problémára? Most jelenleg azzal próbálkozom, hogy megvártam, közel negyed óra alatt, hogy abbahagyja a sírást, majd odamentem hozzá és megsimogattam, picit megnyugodott úgy látom... Picit nyüszögött, majd ha abbahagyta, kapott tőlem egy kis szem tápot, jutalmazgatom, ha csendbe van... kb. 10 másodperccel az után kapja, hogy abbahagyta a sírást. Jól csinálom vagy esetleg hülyeséget?
Második, tudnátok tippeket, tanácsokat adni, ti hogy neveltétek szobatisztaságra a kiskutyátokat? Őt attól félek lehetetlen lesz:-(
Kérlek titeket, ha nem is miattam, de a kiskutya érdekében segítsetek, ez elsősorban az ő javára fordulna, ha rendesen, csendben tudna alukálni... <3
bocsi véletlen elküldtem
Na szóval minden kiskutya sír mikor kicsi, új a hely stb. A lényeg az hogy ne kelj fel minden nyuszitesre, mert rájön hogyha sír akkor mindent megkap. Ezért annál jobban fog sírni. Én úgy aludtam hogy bedugtam a fülem. Remélem tudtam segíteni, mondjuk kicsit összevissza lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!