Szerintetek ha gazdától fogadok örökbe kutyát, az ugyan olyan, mintha menhelyről hoznám el?
Úgy értem, hogy ugyanúgy megmentem a kutyust attól függően, hogy most éppen még gazdánál van? Mert gondolom, ha nem fogadja örökbe senki, akkor őt is menhelyre adják... De ha azt nézzük, akkor tegyük fel elhozom én a kutyát gazdától, de ha én nem hozom el, akkor tegyük fel 3 hát múlva elhozza más, a menhelynél ugyan ez, és nem mindegy, hogy gazdánál várja ki az X időt amíg más elhozza ha én nem, vagy menhelyen. :D (remélem érthető valamennyire)
Szerintetek?
Azokkal nem értek egyet, akik azt mondják a szaporítótól vett kutya is mentett. Lehet azt az egyet kimenekítik, fizetnek érte, és ezzel ösztönzik a tulajt, hogy újabb almot lehozzon, hisz úgyis megsajnálják és megveszik a kölyköket. Szerintem ők többet ártanak mint segítenek.
És ugyanez a véleményem azokról is, akik a szaporodni hagyóktól elhozzák a kiskutyát. Ha nem hurcolnák el tőlük a kölyköket, hanem a gazdit magára hagynák a rengeteg kiadással (mégha nem is oltatja a gazdi a kölyköket etetni is épp elég) az lehet elgondolkodna, hogy az ivartalanítás jobban megéri. (Persze tudom sokan kidobnák, menhely elé tennék a kutyákat stb)
Ha valaki felnőtt kutyát hoz el, mert mondjuk az örökösöknek nem kell, utcáról fogad be az szerintem ugyanúgy mentés mintha menhelyről, sintértelepről fogadná örökbe.
Szia!
Nem irtad, hogy milyen korulmenyek miatt kell megmenteni a kutyust. Ha szaporitorol van szo, akkor szerintem ne hozd el, meghozza azert, mert ha latja, hogy el lehet passzolni a kutyat, akkor nem fogja abbahagyni a szaporitast.
Ha rendes emberektol csaladi okok miatt kell elhozni, akkor nyugodtan tedd meg, mert igazad van, nincs ertelme megvarni, mig menhelyre kerul.
Az egyetlen dolog, amit mindenkeppen erts meg, az az, hogy soha ne adj ki penzt ilyen kutyaert. Nem azert, mert nem er semmit, hanem azert, hogy a gazdai ne nyereszkedjenek a kutyabol.
Csak torzskonyves, szurt, kivalo korulmenyek kozott nevelt kutyaert illik penzt kerni es penzt kiadni.
Ha kolyok a kutya, akkor maximum az oltasok arat teritsd meg, de egy fillerrel se tobbet.
Ha szaporitotol szarmazik, akkor jobban teszed, ha nem hozod el, de ha megis megteszed, akkor ne adj erte penzt. Nem erdemli meg.
Ha jo emberektol hozod, akkor ok ugyis fajdalmasan valnak meg a jobaratjuktol, es nem kernek penzt erte eleve. Ha megis, akkor szinten ne hozd el, hanem inkabb vard meg, mig menhelyre kerul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!