Amikor a kutyát sétáltatom végig láb mellett kell jönnie mellettem/mögöttem és nem mehet be a fűbe "jelölgetni" meg szaglászni? Ha igen akkor ez nem rossz neki hogy csak kijelölt helyeken lehet szabadon máshol meg semmit meg se szaglászhat?
Lehet, hogy ha választania kéne, inkább szabadon rohangászna, de az életbe vannak szabályok, amiket be kell tartanunk.
Én sem engedem nekik, hogy az erdőbe befutkározzanak a fák közé vagy a szántón elinduljanak a kukoricásba.
Ha nincs kontroll alatt a kutya, simán elfuthat egy őzcsorda vagy akár vaddisznó után is, aminek súlyos következményei lehetnek: eltűnik a kutya, megsérül, lelövi a vadász.
Tehát, szerintem a kutya egy picit rossz dolognak éli meg, de ez egy szükséges rossz.
Miért vonszolnád magad mellett végig a kutyádat az utcán?Forgalmas helyeken is hagyd szaglászni,parkokban meg a flexi a minimum.
A kutyának az nem séta,még akkor sem,ha Cesar Millan azt mondja.Legyen behívható,tudd letiltani bizonyos dolgoktól,akkor vagy a kutya vezére,nem ha nem hagyod élni.
Azok a kutyák akik nyugodtan mehetnek bármerre a gazdájuk körül sokkal kiegyensúlyozottabbak,mint azok,akiknek fél méter a mozgásterük.
Nem is értem honnan szedsz ennyi baromságot.Ha már kutyát sétáltatsz,akkor az rohangálós,szaglászós,vidám séta legyen,ne egy menetelés.
Okés köszi, megnyugtattatok.
Eddig mindig flexivel mentünk és engedtem. De azt hallottam egyik kutyás ismerősömtől, hogy sétakor láb mellett kéne mennie és csak kutyaparkban engedjem el a pórázról és csak ott mászkálhat. Azért, hogy tudja ki a vezetője.
Sztem az nem elég, amit 1 db ismerős mond!
Többféle nevelési megközelítési mód, ill. alapkoncepció létezik.
Nekem legjobban "A póráz két végén" c. (szak)könyv jött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!