Milyen kistestű kutyát ajánlotok kinti-benti kutyaként?
Van egy kistermetű keverék kutyusom (9 hónapos), neki szeretnék egy "játszótársat" venni, mivel múlt héten pusztult el mérgezésben a cicám, akivel eddig játszott :( Most viszont fajtiszta kistermetű (hosszúszőrű) kutyust szeretnék venni :) Tudom, hogy a kis testű kutyák nem udvarra valóak, de napközbe bármikor bejöhetne a házba, csak éjszaka aludna kint EGY JÓL FŰTÖTT GARÁZSBA (ott a kazán, ezért van ott meleg). A jelenlegi kutyám is napközbe sokat bent van a házba és mielőtt lefeküdnénk aludni azelőtt órákig ott szokott lustálkodni mellettünk :) Csak éjszaka alszik kint, ott ahol neki kedve tartsa, ha fázik bemegy a garázsba, mivel van kutyaajtó a garázs ajtaja mellett. Szobatiszta, mindig kikérezik amikor el szeretné végezni a dolgát vagy ha csak kint akar lenni. Nem hosszúszőrű, de nem is teljesen rövid.. rendszeresen fürdetve van és a bundáját is rendszeresen kifésülöm. Az új kutyusnál eleinte még a szobatisztasággal is gondok lennének, de majd idővel ő is megtanulná :D
Kinti-benti kutyaként milyen kistermetű, hosszúszőrű kutyát ajánlotok?
Mennyit foglalkoznál vele egy nap?
Jártok a másikkal suliba?
Mennyit setaltok egy héten?
Mennyit tanitod?
Miért szeretnél fajtisztát,mikor 4-ed annyiért örökbe fogadhatnál egy kutyát a menhelyről?Tavasszal hemzsegnek a kiskutyák,csak találsz egy kistestű,hosszúszőrű cukiságot.De mindegy,nem akarok beleszólni.
Papillont,yorkit,palotapincsit ajánlanék,esetleg valamilyen terrier jellegű kutyust.
A jelenlegi kutyám nem jár kutyasuliba, mert faluban lakom és a környéken nincs olyan kutyasuli ami megfelelne. Sokat szoktam foglalkozni vele, játszani, sétáltatni.. viszont a suli miatt hétköznap csak napi egy sétára jut idő, hétvégén többre :) Trükkökre is szoktam tanítani, viszont nem igazán akarja megtanulni őket, csak egy pár trükköt tud :D Mellesleg nagyon barátságos az emberekkel és állatokkal egyaránt. Ugatni szokott, de mikor közelebb jön az illető akit ugat, akkor örül neki, ha ismeri, ha nem :D Ezért gondolom egy társat is jól fogadna. Az új kutyussal is ugyanolyan sokat foglalkoznék, őt is ugyanúgy fürdetném, fésülném, etetném (a házba szokott enni a kutyám, de a garázsba is van egy tál amibe általában táp és víz van éjszakára), sétáltatnám, tanítgatnám, stb :) Mikor suliban vagyok apukám szokott foglalkozni a kutyussal, addig ő eteti és ő játszik vele, amikor hazaérek akkor szoktam sétáltatni. És azért szeretnék fajtisztát mert apukám szeretné majd pároztatni és eladni a kölyköket.
Azt elfelejtettem még leírni, hogy nem most szeretném megvenni, hanem tavasszal vagy nyáron. Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Apukád bűncselekményt szeretne elkövetni mind erkölcsi szempontból,mind törvényileg.Eleve csak egészséges,szűrt kutyákat lehet pároztatni,hivatalos kennellel,,másrészt gondoljatok már bele:Miért a kutyából akartok hasznot húzni?Anyáddal is születhetne gyereket,adja el azt.
A menhelyek hemzsegnek a kutyáktól.Azzal,hogy ti felelőtlenül szaporítotok,rengeteg kutya életét veszitek el.Akár azért,mert aki tőletek vásárol,az már eleve nem a menhelyről hoz,másrészt meg,amit egyszer eladtatok,kitudja mikor kerül utcára,sintér telepre.
Győzd meg apukádat,hogy ne tegyen ilyet!A szaporítóknak se kutya,se gyerek nem való,az ilyennek rég börtönben lenne a helye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!