5 hónapos kutyát érdemes venni?
A párommal szeretnénk egy törzskönyves kis kutyát most sehol sincs eladó..(Bichon)Viszont az egyik tenyésztő felajánlott nekünk egy 5 hónapos kutyust,mert külföldre vitték volna,le volt foglalva de az utolsó pillanatban lemondták...
Szerintetek belevágjunk,hozzánk tud úgy szokni mint egy 10 hetes?(végül is csak az anyjával volt eddig)
Esetleg volt valakinek hasonló tapasztalata?
Köszi 30/N
Mi is öt hónaposan kaptuk a miénket (francia bulldog).
Simán megszokta a környezetet is és minket is, ráadásul a harmadik kanunk, de a két nagy se bántotta már akkor sem. Le se lehet vakarni.
Természetes érdemes, sőt jobb a kutyusnak is, és nektek is, hogy már nem olyan pici. Valószínűleg már nagyjából szobatiszta, kevésbé viseli meg a váltás, mint 8-10 hetesen.
Tapasztalat: 6 hónapos volt a kutyám, amikor örökbefogadtam menhelyről. Addig csak a kenneljét ismerte és a testvéreit. Abszolút nem volt gond vele, könnyen és gyorsan alkalmazkodott, kiegyensúlyozott kutya (most másfél éves).
Tehát, bátran vágjatok bele. :)
Egy 5 hónapos kutya még nagyon kölyök, nyugodtan vágjatok bele.
Szerintem könnyebb dolgotok is lesz vele, mint egy picikével, mert ő már valószínűleg nagyjából szobatiszta és megkapta az oltásait.
Mindenesetre jól kérdezd ki a tenyésztőt és mielőtt kifizeted, nézd meg minden papírját.
Külföldre egyébként szinte minden kutyust ennyi idősen adnak el, mert ahhoz, hogy repülhessenek, minden oltásának meg kell lennie + az útlevél és engedélyek.
Szia! Igen, elfogadna titeket egy 5 hónapos kutyus.
Melyik bichon fajtát szeretnétek? Én havanese-t keresek most, és 5 alom is van, ahol még nem elválasztott picik vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!