Hogy irányítsam a kutyámat ha vendégünk van?
Szólj a vendégre. Igen, vendég, de egy felnőtt ember. A kutya viszont egyedül a te felelősséged.
De ha tényleg nem akarsz rászólni a vendégre, mondd azt hogy nemrég gyomorbaja volt a kutyának, és még nincs teljesen rendben a hasa.
Jó vicc.. :)
A vendég addig vendég,míg ezzel a joggal vissza nem él. Ekkor, ha a kérés, figyelmeztetés nem hat, kidobom.
Ugyanez a kutyánál: olyan nincs, hogy "amúgy hallgat rám", meg, hogy: "tudja hogy nála mindent szabad és nincsenek szabályok". _Nálam_ vannak a szabályok, tehát a jelenlétemben élnek a szabályok, mivel érvényt szerzek nekik. Pontosabban olyan következetesen érvényt szereztem nekik, megértettem őket, stb. , hogy megkérdőjelezésükre nem kerül sor a részéről.
A kutyának nem kell " "üzenni" a kutyámnak, hogy "hé, még mindig én vagyok a főnök és elvárom hogy normálisan viselkedj ". Azért nem, mert a kutya tudja, hogy hozzá képest te ki vagy.
"a vendégem előtt le kéne járatnom magamat"
Ez mi? Gondolod, hogy a kutyáknál van olyan, hogy morzsi (5 kg) kétségbe vonja medve (40kg) tekintélyét, és akkor medve körülnéz, hogy szalonképes-e akkor leharapni morzsi fejét, vagy ciki lenne?
" tuti hogy csak azt látná hogy "bántom a kutyusomat"."
Ha van egy probléma, amit a vendég okoz / vált ki, az hogy kívánod megoldani akkor, mikor a probléma(+vendég=ok) nincs jelen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!