Másnak is ilyen nyafogos volt a kiskutyája?
Uram atyám... Én ebbe a hidegbe biztosan nem fogom kitenni.. Nem olyan régóta van nálam, eddig a testvéreivel volt és az anyjával. Így is végre örül ha nincs egyedül. Majd biztosan kiteszem a hóba, fagyba. Éjszaka van simán van -12-3 fok.. Ez kínzás lenne. Almot is csak azért használok nála,mert nem mindig vagyunk itthon hogy levigyem az udvarra 4-5 percre, és ha dolga akad, legyen hol elvégeznie.
Ha csak így lehetne megoldani az önállóságra való nevelést, hogy egy macska méretű kiskutyát kirakjak a hidegbe, hát akkor inkább hallgatom a vinnyogását. Sajnos szorult belém emberiség...
Szóval akkor én embertelen vagyok, hogy ezt javasoltam? :(
Ezt kínzásnak gondolod, de szerinted az nem kínzás hogyha belenyomod az orrát a saját vizeletébe és a hátsóját csapkodod?!
Direkt mondtam hogy alakíts ki neki külön meleg kis helyet, ahol nem fázna. De nem muszáj ha nem akarod.
Akkor zárd el a házon belül egy külön helyiségbe, ha nyavalyog, és csak akkor hozd vissza, ha csöndben van. Így majd megtanulja, hogy csak akkor lehet melletted ha nem nyafog, mert ha igen, akkor "száműzik" egy másik szobába egyedül. Abba a szobába rakj neki akkor almot.
Almot ne használj! Sajnos a kutya ebből azt érti meg, hogy szabad a lakásban vécézni, sőt ott kell! Így nem lesz szobatiszta, magad ellen dolgozol.
Almot szüntesd meg.
Ha kimentek az udvarra, adj rá ruhát, ha úgy látod, hogy fázik. Próbálj vele futkározni, labdát gurítani, mozgatni valahogy. Ha enyhül az idő, maradj kint vele minél többet majd. Előbb-utóbb fog pisilni kint is.
Biztos, hogy nem fiatalabb az a kutyus? 12-13 hetesen már ennyire nem szoktak sírósak lenni.
Nemtudom, nekem úgy adták ide, hogy 12 hét körüli. Kaptam egy oltási könyvet is, az első oltását dec 28-án kapta meg. Lehet hogy fiatalabb, nem tudom.
Az orrát már nem nyomom bele, már módszerre tértem át, az udvaron el is intézi a dolgát ha leviszem. De mivel ugye nem jelenti be mikor kell neki, a padlón mindig landol egy-egy pisi. Hiába viszem le óránként, másfél óránként..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!