Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tapasztalatok GF 600 -ról?

Tapasztalatok GF 600 -ról?

Figyelt kérdés

1,5 éves kan boxerem sántít, a bal első lábára, már kb egy másfél hónapja

először arra gyanakodtunk, hogy a tüskeszúrás miatt sántikál, mivel az egyik lábúja alatt volt egy elég mély szúrás,( az orvos is erre gondolt, mondta is, hogy elég mély szúrás....)

kétszer voltunk dokinál, kapott injekciót, és gyulladáscsökkentő antibiotikumokat

ameddig szedte enyhült, hol teljesen elmúlt, de amint beszedte a gyógyszereket újból sántítani kezdett...

amikor pihen, és felkel akkor szokott általában, és amikor lassabban szalad

amikor teljes gőzzel fut, akkor észre sem venni

most vettem neki Gf 600-at abban bízom, hogy ez segíteni fog rajta

tudom, hogy elkellene vinnem őt egy röntgenre, de sajnos, jelenleg nem tehetem meg anyagi okok miatt, mert nem 1 2 ft...

állatorvoshoz egyébként megyünk nemsokára, csak már azt se szeretném, ha még több gyógyszert kellene szednie

2010. máj. 5. 21:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Szia!

A röntgent mindenképp csináltasd majd meg, mert lehet diszpláziája van, de nem biztos. Nekem egy 5 éves boxerem van, tavaly vettem észre nála, hogy a jobb hátsó lábát szinte alig használta, állandóan felemelgette. Ebből ugye orvos lett, kiderült nála, hogy csipőizületi diszpláziája van, így kapott rá szurit, gyógszert. Na meg jó minőségű tápra váltottunk (Acana), hozzá pedig Luposan Gelenkraftot kap. Jelenleg csak riszálja a hátsóját, de semmi panasz.

Igaz én nem GF 600-at adok neki, de szerintem az még talán jobb is.

2010. máj. 6. 11:03
 2/14 A kérdező kommentje:

de ő az első lábára sántít

vagy az lehet a könyökizületi dp?

remélem, hogy nem az....

2010. máj. 6. 11:33
 3/14 anonim ***** válasza:
Igen a könyökizületi dp jele is lehet a mellső lábra való sántítás. Ezért amint lesz pénzed, egyből csináltasd meg a röntgent, hogy tényleg az van-e neki. De az a baj, hogy így csak találgatni lehet.
2010. máj. 6. 11:46
 4/14 anonim ***** válasza:

Én most GF 600-at adok a dp-s kutyámnak. Még csak pár napja kapja, így a hatása még nem látszódik. De nagyon sokan használják és dicsérik is.

Ha látszatra nem használ, attól még érdemes adni (vagy másik márkára kell váltani), mert lassítja az ízületek romlását, leépülését.

2010. máj. 6. 15:19
 5/14 anonim ***** válasza:
Valahogy bulizd ki a röntgent, akár későbbi fizethetőséggel is. Előfordulhat, hogy a hollócsőr törött le és az ízületbe fúródott. Ilyenkor a leghamarabbi műtét segíthet, hogy ne károsodjon az ízület. A röntgen után te is nyugodtabb leszel, ha kiderül, nem komoly az ok.
2010. máj. 6. 19:09
 6/14 A kérdező kommentje:

nemrég jöttünk meg a dokitól, sajnos nem túl jó hírekkel

volt lázmérés, láza az nem volt

ultrahang kimutatta, hogy a lépe eléggé megvan nagyobbodva

azt mondta az orvos, hogy babézia...

kb. 2 hónappal ezelőtt is babéziás volt, akkor a prosztatája volt megnagyobbodva, erre akkor prostamol uno-t, aminek nemrég fejezte be a szedését

most kapott 3 szurit, azthiszem imizolt, és még valamilyen

"ka" kezdőbetűs, nem emlékszem már rá

itthonra is kapott gyógyszert a lábára Rheosolont, és gyulladáscsökkentő doxycyclin-t

remélem minden rendben lesz

2010. máj. 6. 20:37
 7/14 anonim ***** válasza:

Tyűűű, tedd össze a két kezedet, hogy 2 hónap alatt 2 babéziát túlélt, bika kutyusod van! A babézia nem játék, és a 2.nál, 3.nál, stb. egyre romlanak a túlélési esélyek, hiszen nagyon megnyirbálja a kutya szervezetét.

Mindenképp védd kullancs ellen, ha a védelem ellenére ment bele kullancs, akkor válts egy másik márkára.

Nagyon szomorú, hogy egy másfél éves kutyának ennyi gyógyszert kell szednie.

Én azt nem értem, hogyha tényleg babéziás, akkor mi a frásznak adott a doki a lábára is gyógyszert. Legyengült immunrendszerrel fel se tudja használni a szervezete, csak még jobban megterhelődik a mája és a veséje. Ez olyan, mintha maláriás lennél, és mellette szednél mittomén, húgykő oldódást elősegítő szereket. Rohadtul semmit nem ér a betegség alatt.

2010. máj. 7. 14:50
 8/14 A kérdező kommentje:

én bízom benne, szerintem jó szakember, csak tudja a dolgát.

egyébként külsőleg, semmi látszata nincs, hogy beteg lenne

az étvágya jó, játszik, a szőre is szép fényes...tehát teljesen egészségesnek néz ki

talán ezért is gondolta a doki így

egyébként azt is mondta, hogy most kb. 20-30 ilyen "kutyája" van, akiknél visszatérő a babézia

úgyhogy nagyon vigyázzatok a kedvenceitekre

minden jót

2010. máj. 7. 19:03
 9/14 A kérdező kommentje:

ja és egyébként megvárom míg beszedi a gyógyszereket

rheosolon 20 db-os ebből napi 2

doxycyclin csak 8 db-os ebből napi 1

és csak utána kezdem el adni a gf 600-at

2010. máj. 7. 19:06
 10/14 anonim ***** válasza:

A babéziától nem sántít.Ha nem múlt el a kezelésektől, komoly gáz lehet a könyökénél.Egyik kutyám két hónapig bicegett, javult, bicegett. Röntgen-és a hollócsőr letört, beleállt az ízületbe. A két hónap tönkre vágta az ízületét teljesen.

Akár részletre, halasztott fizetéssel, de nézesd meg a könyökét.

2010. máj. 19. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!