Miért van az hogy sok kutya allergiás a csirkés tápra?
Szerintem ha a gyártó más is, az összetevő mindenképpen ugyan az.
A Coca Colát itthon Dunaharasztin gyártják... ittam külföldön is CoCa Colát és annak is ugyan olyan íze volt :)) Szóval az ilyenek nem hiszem hogy országonként változnának... oké nem lehet minden ugyan abból a gyárból importálni, de akkor is a minőségi feltételek nem hiszem hogy gyengébbek lennének itthon mint Németbe mondjuk.
Az allergiára való hajlam öröklődhet, de nem az allergia öröklődik. Az, hogy ennek mi a pontos genetikai háttere, nem teljesen tisztázott.
A másik pedig, hogy a rengeteg tartósító, színezék és maga a környezet, amiben élünk, a rovarirtó szerek, műtrágyák stb. mind-mind allergizálhatják a szervezetet, amennyiben kicsit érzékenyebb az egyed. Tehát az allergia nem csak genetikai eredetű, rengeteg más tényező is okozhatja.
A csirke olcsó és könnyen emészthető, sok hasznos tápanyagot tartalmazó hús-alapanyag, ezért ez van a legtöbb tápban. De ha belegondolsz abba, hogy a nagyipari csirke-tenyésztő telepeken mivel etetik az állatokat, a húsfeldolgozás során mi történik, mindjárt világosabb, milyen hatással vannak ezek a húsa minőségére...
A royal canin annyira nem jó táp. Míg be nem törtek a magyar piacra más prémium táp gyártók, sokan favorizálták, mert a bolti forgalomban lévőkhöz (Chappy, Pedigree) képest valóban sokkal jobb. Ez a táp volt az országban a prémiumokból az elsők között. De. Összetételileg sokkal jobb tápok is vannak, méghozzá alacsonyabb vagy hasonló árakon. Ezt nem mi találtuk ki, nyugodtan hasonlítsd össze a szuperprémium tápok összetételét és rájössz magadtól is...
Nekem személyesen is fenntartásaim vannak a royal-lal. Egyszer kipróbáltam a kutyáimnak, olyan erős, hogy egyetlen adagtól több napig ment a hasuk. Tudom, hogy a szervezetnek kell átállási idő, de a royal-t túl erősnek találtam, soha egyetlen tápváltás, még szuperprémiumoknál sem volt ilyen hosszan tartó hasmenést kiváltó hatással. Etesd nyugodtan, ha neked beválik, nem biztos, hogy a csirkétől allergiás lesz a kutyád. Amúgy a legtöbb márkában a csirkét részesítik előnyben a fenti okok miatt, de ne tartson vissza.
Az én egyik kutyám a gabonákra allergiás, szóval nem mindig a csirke a probléma. Nekem meggyőződésem, hogy a kutya húsevő mivoltánál fogva nem arra lett "kitalálva", hogy gabonákkal tömjék (a legtöbb tápnak ez a töltőanyaga), így sokkal nagyobb veszélyforrásnak látom a nem megfelelő töltőanyagokat a tápokban, mint a csirkehúst. Az igazi az lenne, ha színhúsból és egy-két valóban hasznos zöldségből állnának a tápok, csak az a baj, ha ez valóban így lenne, valószínűleg mindnek az ára megfizethetetlen lenne...
Hello a Royalt nekem is ajánloták de nekem se jött be mg utánanéztem és hiába prémium meg minden meg a prémium ár az én kutyim vakarozot tőle és korpás lett.
Eukanubát és Acanát adok neki. acana bárányos almásat. Immádja és a szőre is fényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!