Melyik kutya nem hullajtja a szőrét, vagy olyan, amit allergiás is tarthat?
Max kínai kopasz! :D annak csak a fején és a farka végén van szőr (persze azt is nyírni kell). :)
De nem hiszem, hogy ez megoldja az allergiát :)
Allergiára gyógyszer, nem szőrhullatós kutya meg szerintem a világon nincs. :D
Uszkár, bichonok, tibeti terrier. Ezek nem vedlenek. Viszont sokat kell őket fésülni vagy nyírni.
A tisztán tartott rövidszőrű kutyára nem allergiás az ember, mert nem a szőrre, hanem a benne lévő poratkákra vagy allergiás.
Uszkár, portugál vizikutya, lagotto.
A "nyírós" szőrű kutyák többsége nem hullajtja a szőrét.
Álljon meg a menet! Gyakran felmerül ez a kérdés és mindig leírom, hogy NEM A SZŐR okozza az allergiát, hanem egy bizonyos fehérje. Amelyik kutya allergiát vált ki valakinél, az akkor is kiválthatja, ha éppen kopaszra van nyírva. Az más kérdés, hogy ez a fehérje rátapad a szőrére, és ha az száll mindenfelé, akkor még jobban allergizál. Tehát ebből a szempontból valóban van jelentősége a vedlésnek is. De tudok olyan fajtát, ami nagytestű, vedlik, mint állat és mégis hipoallergén egyszerűen azért, mert kevés allergizáló fehérjét termel a szervezete.
Tessék olvasgatni:
Ez egy klassz link, köszi!
De lehet, hogy nem teljes.
Például múlt héten volt nálunk valaki, a huskyjaimtól szegény prüszkölt nagyon. A whippetjétől meg semmi baja.
De azt hiszem, ez sem ilyen egyszerű. Én például a tüzelő szukára vagyok allergiás. Onnan tudom, hogy valaki tüzelni kezdett, hogy rám jön a prüszkölés. Szerencsére nem vészes, 2-3 nap alatt megszokom és akkor már elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!