Melyik kutya nem hullajtja a szőrét, vagy olyan, amit allergiás is tarthat?
Elolvastam közben.
Szóval itt is azt írják, hogy nagy előny ha egy kutya kopasz vagy nem vedlik. És sokat segít a rendszeres fürdetés meg ha nem kennelben, hanem lakásban van.
És a saját kutyához hozzá lehet szokni.
Régebben vigyáztam időnként egy barátunk németjuhászára. Olyankor elhasználtam vagy 200 papírzsepit. Idegen kutya, nem volt fürdetve soha és még vedlős is.:))
Persze, egyértelmű, hogy van köze hozzá a szőrnek, csak a legtöbben azt gondolják, hogy a szőr a kiváltó ok, holott az csak egy "hordozóközeg". Ha gyakran fürdetik és lemossák róla az allergén fehérjéket, akkor kevésbé allergizál. Ha nem hullik mindenfelé a lakásban, akkor is kevésbé allergizál. De ha a kutya nem termel annyi allergén fehérjét, akkor lehet akármennyi szanaszét szálló szőre, nem fog allergiás reakciót kiváltani. És ez az egész konkrét kutya-ember párostól is függ, van aki érzékenyebb az adott egyedre, van aki nem. Egy rokonom annyira allergiás a kutyákra, hogy hacsak egy légtérben van velük, már akkor kijön az ekcémája. Ehhez képest az én kutyámat ölelgetheti kedvére, és semmi baja tőle, pedig neki aztán hullik a nagy szőre rendesen. Én mindig azt szoktam javasolni, hogy mielőtt egy allergiás bevállal egy kutyát, menjen el a tenyésztőhöz, vagy kiállításra, vagy keressen valakit akinek olyan fajta kutyája van és tesztelje le, hogy mi történik!
Ez egyébként a macskákra is igaz, az Animal Planeten a 101 kiscicában mutattak be valami totál kopasz macskát, és külön kiemelték, hogy a szőrtelensége ellenére allergiásoknak nem való, mert sok allergén fehérjét válasz ki a bőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!