Hogyan gyűjtsek pénzt?
Nem sokára betöltöm a 16-ot, és nyáron szeretnék egy kutyát, viszont ehhez pénz is kéne, és én szeretném rá megkeresni a pénzt, hogy lássák a szüleim, hogy tényleg szeretném a kutyát. Valami jól fizető diákmunkát tudtok?
Még pár kérdés: 1. Összesen mennyibe fognak kerülni az oltásai?
2. Mennyibe fognak kerülni a kutyacuccok?
Alapbol a kutya ara 100ezertol indul.
Mert ugye tenyesztotol vasarolnal, nem a szaporitokat tamogatnad?!
Vagy orokbefogadnal?
Nem akarlak elkeseríteni, de diákmunkával egy nyár alatt nem fogsz annyit keresni,hogy kutyát tudj venni.Főleg 16 évesen.A jobb melók 18 fölött vannak.
A kutyát tenyésztőtől kéne venni,ami 6 számjegyű összeg.Ha egész nyáron dolgozol,akkor reális,hogy megkeresd.
De akkor ott vannak az oltások,ivartalanítás ,kutyacuccok stb.. Elég sokba lenne.
Én azt javaslom,hogy beszéld meg a szüleiddel,hogy te mondjuk gyűjtenél a kutyacuccokra , ők meg állnák a kutyát és az állatorvosi költségeket.
Vagy valahogy egyezzetek meg.. Nem hiszem,hogy ennyi idősen végig kéne robotolnod a nyarat..Ha 2-3 hetet dolgozol,ok , de a többi időben inkább pihenj..Dolgozni ráérsz még 40 évig:D Ilyen több hónapos szüneted viszont nem lesz többet,csak ha nyugdíjas leszel..
Ha látják az igyekezetet a szüleid,akkor szerintem kisegítenek majd.
De tényleg tenyésztőtől vegyetek, ne jófogásról.
Igen, ezt kihagytam, hogy egy nagyon jó ismerősünktől lenne a kutya majd :)
De nem is ez a lényeg csak hogy a kutya árán kívül a felszerelések és az oltások mennyibe kerülnek?
Nyárra ez segítség nélkül nem fog összejönni.
Fajtatiszta kutya ára, kb. 150 ezer Ft.
Oltások: 4-8000/db, ebből kettő már meglesz neki, amikor megveszed, utána még kell 1 éves koráig 3, majd egy évesen egy ismétlő kombinált és veszettség elleni, ami évente ismétlődik.
Kullancs-bolha elleni védekezés, negyedévente féreghajtó is szükséges.
Kutyacuccok: alap a póráz, nyakörv és/vagy hám, 2 tál, fekhely (ez lehet egy pléd is), minőségi kutyaeledel.
Összességében a kezdeti költségekre minimum 200 ezret számolj, majd havi átlagosan 10 ezret, illetve előre nem látható állatorvosi költségekre is félre kell tenni egy nagyobb összeget.
Örökbe is lehet fogadni, és jófogásról pedig nyugodtan el lehet hozni a véletlenül besikerült ingyenes keverék kutyusokat, mert azok sokszor egészségesebbek, mint a tenyésztőtől vásároltak, plusz ők is megérdemelnek egy szerető gazdit. Nyilván a szaporítókat nem szabad támogatni, de a jófogást sem kell rögtön kizárni :)
Ezerféle diákmunka közvetítő van, a legtöbbjük már a weboldalon kiírja az órabért, még bérkalkulátoruk is van, szóval érdemesebb ott böngészned a neked megfelelő állásokat, és legfeljebb a közvetítő kiválasztásában hagyatkozni mások véleményére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!