12 évesen még nem vállalhatsz munkát, hidd el egy lóval sok a gond és nem fogod bírni. A ló olyan, mint egy autó, míg az autóba benzin kell, a lóba kaja, ráadásul nem is havonta. Ez eleve megterhelné a pénztárcátokat, aztán még kell a lónak box is, ugye, ahol tarthatod...
Visszatérve a kérdésre: mutasd meg a szüleidnek, hogy felelősségteljes vagy, viselkedj éretten, segíts be otthon a házimunkában.
12 évesen én is akartam lovat, aztán rájöttem, nem elég megvenni, el is kell tartani.Az meg nem olcsó.
Még gyerek vagy, tetszik, nem tetszik.Sokat, nagyon sokat fogsz még változni, a vágyaid is mások lesznek.Ha gyűjteni akarod a zsebpénzed, gyűjtsd.De még nem ugorj bele egy lóba, még ha a szüleid engednék is.Várj még három négy évet,adj időt MAGADNAK, hogy biztosan tudd, valóban akarod-e vagy csak fellángolás és múló szeszély.
Ha olyan helyen laksz menj, nyírj füvet a szomszédoknak, vagy szedd össze ősszel a leveleket, lapátold el a havat az idősek helyett, vagy menj el nekik bevásárolni.
Sétáltass kutyát, ilyemik.
Azt vettem ki a szavaidból, hogy nem neked kell megkeresned a ló egész árát, csak lássák a szüleid, hogy te is gyűjtesz rá. Ezzel látják, mert dolgozol érte. Próbáld meg.
Szia!én is lóra gyüjtöttem már vagy 7éve.Nagyon sokáig kell ahoz gyüjtened hogy lovad legyen,de megoldható végülis nekem sikerült:)
Egy-két tanács:eggyezz meg a szüleiddel hogy mondjuk hozol egy 5-öst az 100forint:),vagy (ha lovagolsz)egy ideig nem mész lovagolni és a lovaglás árát megkapod,elrakod.Szülinapra,névnapra,karácsonyra...mindenre mindenkitöl pénzt kérj.Én még eladtam egy pár cuccomat,ruháimat amiket kinöttem,régi játékokat...stb.Igaz én csikót kaptam úgyhogy kb.150.000ft lehetett és a szénát meg tudjuk oldani ingyen meg minden mást a szüleim fizetnek,csak az abrakot én:)de gondolom neked nem kell fizetned a tartást.Meg persze nyári munkán is voltam.Amikor elkezdtem 8éves voltam,igaz még nem tudtam nagyon mit csinálok,de azt mondják hogy akaratos vagyok és megcsináltam!Jól döntsd el mit akarsz!Remélem segítettem(:
A lónak nem a megvétele a drága hanem az eltartása.
Aranyos vagy, hogy pénzt akarsz gyűjteni, de ez nem így megy.
Figyi 11 éves vagyok :D Én is akartam lovat és én is gyűjtöttem kiröhögtem a gyakorisokat mert okoskodtak...hát most ott tartok kedves gyakorisok hogy a legelőn szaladgál egy kisbéri félvér ló ami az enyém... házi versenyt nyertem vele igaz csak egyet de nincs semmi baja ott áll a 200.000ft a perselybe hogyha baja lenne...
Úgy hogy már bocs... ja és 5.-es vagy és eltudom látni SEGÍTSÉG NÉLKÜL!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!