Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A párom szeretné ha menne a...

A párom szeretné ha menne a kutya a baba születése előtt, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Soha nem zavarta a kutya, szerette, levitte, játszott vele. Mióta terhes vagyok mondogatja, hogy keressünk nekik gazdit, nem lesz rá időnk,kerülgetni kell,sok idő stb...

Én nem akarom oda adni, de ha nem segít nem tudom ellátni a kutyát és a babát.

Nem tudom mitévő legyek :(

Nemrég megharapta a barátunk kislányát a kutyájuk, gondolom ettől is fél :(

2017. jan. 18. 19:54
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

5 kutya közt nő fel a kislányom! Most lesz 3 éves és még haja szála se görbült. És nem azért, mert a kutyáim szentek és idomított mintakutyák, hanem mert szülőként abszolút helyén kezelünk mindent. A kutyák bent is, kint is vannak. Eleinte persze többször voltak kint.

Amíg a baba újszülött, a kutya leginkább csak távolról ismerkedhet vele. Nincs olyan, hogy egy ágyban alszanak meg ilyen veszélyes dolgok! Viszont a karodból nyugodtan szokhatják a jelenlétét.

Eleinte annyira picike a baba, hogy bizonyos kutyákban a vadászösztönt felébresztheti. Ezt én olyan 3-4 hónapos korig saccolom. Ezért nem tesszük soha a picit a földre a kutya mellé vagy hasonló. Egy normális kutya a karodban sose bántaná a gyereket. Hozzáteszem, a gyerekem kb. 8 hós koráig a karomban volt non-stop. Szinte lehetetlen volt őt bárhol is letenni, csak akkor amikor már tudott mászni. A gyengébb idegrendszerű kutyáimnak 2 olyan szitu volt, amikor sokkoló volt a baba: amikor először felemelte a fejét az ágyon és mereven a kutyára bámult. Akkor a kutya elkezdett morogni. De ismertem a kutyát és abszolút mindez kontroll alatt történt, onnan kezdve a kutya nem jöhetett be a szobába sok ideig. A másik vízválasztó volt, amikor mászni kezdett, akkor se tudta hova tenni, de csak nagyon nézte. Amikor felállt, onnan kezdve abszolút be tudta sorolni, hogy ez mégiscsak ember, azóta semmi gond. De etetőszékben, karomból már jóval előbb haverkodtak, állandóan a gyerek lába közé dugta az orrát ételmaradékokért, ő meg kacagott. 10 hónaposan már etette a kutyát és a kutya úgy vette el a kezéből, mintha hímes tojás lenne. Ennek a kutyámnak az okozott nehézséget, hogy besorolja az emberek közé azt a kis valamit. Ma már a fülét húzhatja, egyszer lépcsőnek is használta, olyan bamba jóindulatú vele szemben, hogy az elképesztő. Persze semmiféle agresszió nem megengedett a kutyával szemben, se játékból se durvulásból, de 1-2 véletlen eset megtörtént, a létező legnagyobb jóindulattal kezeli a kutya. Az a kutya, akinek megadják a jogot, hogy először meglepődjön a baba érkezésén és esetleg idő kell neki ahhoz hogy helyre tegye magában, amikor az megtörténik, akkor minden rendben lesz. Másik kutyám azt vette nehezen, amikor a kicsi járni kezdett. Neki is megadtam a jogot, hogy megszokja az esetlen mozdulatokat és amíg nagyon zavarta, elcsuktam tőle. Nem kellett sok idő, néhány hét és már semmiféle meglepetést nem okozott nekik. 1,5 éves koráig csak úgy volt köztük, hogy a karomban vagy járókában. A lényeg ugyanis, hogy a kutya érezze magát biztonságban. Ha tudja, hogy a gazda határt szab a kicsinek, akkor egyáltalán nem agresszióval fog felelni, ha a kicsi mégis egyszer-egyszer meghúzza a fülét, stb...Ilyenkor ezek a kutyák szépen félrevonulnak, anya meg apa pedig helyreteszi a gyereket és ezt a kutya is tudja. Baleset akkor van, ha a kutyánál betelik a pohár (ilyenkor jön az, hogy nem is értik, hiszen állandóan a kutyán lovagolt meg nyúzta és soha semmi előjele nem volt.), vagy ha soha nem is szoktak össze, mert esély se volt rá. Kutya mindig kennelben vagy lánc végén. Pont azok a kutyák lesznek veszélyesek, akiket agyonféltésből elszeparálnak a gyerektől és esélyük sincs egymást megszokni, megtanulni. A gyerekem belenőtt a kutya falkába, maximálisan elfogadják. Volt olyan kutyám, aki első perctől imádta, de az első 1 évben ő is csak felügyelettel lehetett mellette. Meg tudtuk oldani.

Igazából csak szeretet kellett, a kutyák felé és a gyerek felé is. 2 morgás volt 3 év alatt, az is csak 5 kutyából 2-nél. Én megadtam a jogot a morgáshoz is, amivel a félelmüket, meglepődésüket jelezték, illetve azt a jogot is megadtam, hogy ne lássák meg az embert az újszülöttben. Ennek megfelelően kezeltem őket. Amíg kellett, elszeparálva, de ezt is ésszel, nem úgy, hogy semmiféle kapcsolat ne lehessen köztük. Még elszeparáltan is a kerítésen át etette őket almával meg mindenfélével. Ma már simán beleturkálhat az etetőedényükbe, ugyanis megszokták, hogy sokszor etette őket kézből. A nagyon öreg kutyám, aki már alig lát és nyilvánvalóan ezért sem ijesztették meg a kicsi hirtelen mozdulatai, hihetetlen szeretettel és türelemmel fogadta őt, kifejezetten örült még annak is, ha a kicsi szeretetből végigfeküdt rajta. Másik jámbor kutyusom egész nap agyba főbe csókolgatná pici kora óta, ha hagynám. Benne pl. első perctől anyai ösztönök ébredtek (pedig kan). Ahány kutya annyiféle reakció. Soha nem ugrálnak fel a gyerekre, pedig amúgy rám előszeretettel ugráltak. Szóval nem vagyok a kutyaidomítás mestere, de ők mégis tudják, mi megengedett egy ilyen kis emberrel szemben és nagyon türelmesek vele. Persze van kutyarács, ami nem non-stop van csukva, de ha nagyon nem tudok figyelni, a mai napig becsukom.

De nem mindegy, milyen fajta kutyákról van szó.

2017. jan. 19. 12:12
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam el a kommenteket, ezen mindig felháborodok, mivel kismama vagyok és van egy Corsom és egy pitem. Te nem ismerted a párodat mielőtt teherbe estél? A kutyáim is a gyerekeim, sosem passzolnám le őket. Biztos benne vagy facen kismama csoportokba, mutasd meg neki, hogy mennyi kutyás kép van. Az meg elég szomorú, ha attól féltek, hogy megharapja a kutya, első sorban felügyelet nélkül úgysem maradnak, nameg ha le van tisztázva hogy a kutyának hol a helye akkor nem lehet baj. Megmondom őszintén ha nekem ezt a férjem feldobná, lehet őt passzolnám le.
2017. jan. 19. 13:59
 23/24 anonim ***** válasza:
Lehetetlen nem megoldani kivéve ha nem 10-12 órát dolgozik naponta a párod. Meg kéne győzzed emiatt és ha magában végiggondolja akkor rájön, hogy mégse rossz egy kutya a háznál. Lehet, hogy már tele van a kutyasétáltatással és az elfoglalásával.
2017. jan. 19. 14:30
 24/24 anonim ***** válasza:
Ez csak kényelmi szempont. Mindent meg lehet oldani. Persze, sokkal egyszerűbb, ha nem kell egy kutyával foglalkozni, viszont nagyon gyökér dolog x idő múlva lepasszolni.
2017. jan. 19. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!