A párom szeretné ha menne a kutya a baba születése előtt, mit tegyek?
Soha nem zavarta a kutya, szerette, levitte, játszott vele. Mióta terhes vagyok mondogatja, hogy keressünk nekik gazdit, nem lesz rá időnk,kerülgetni kell,sok idő stb...
Én nem akarom oda adni, de ha nem segít nem tudom ellátni a kutyát és a babát.
Nem tudom mitévő legyek :(
Nemrég megharapta a barátunk kislányát a kutyájuk, gondolom ettől is fél :(
És a szüleid bent tartanák a házban? Ha jól értem eddig benti volt a kutya, tehát ki a kertbe főleg most télen nem lehet tenni.
Tudnák biztosítani neki a napi sétát, foglalkozást, amit nálatok megkapott?
Kint lenne. Nagy udvar, ha náluk vagyunk soha nem sétáltatjuk, lefárasztják egymást.
Mivel az egyik rövidszőrű ezért neki kell a megfelelő meleg hely kialakítása.
1,5 éves unokám a 10 éves vizslával
Benti kutyát kintre száműzni, aztán majd ha esetleg úgy gondoljátok, nyáron visszarángatni szerencsétlent? És a következő gyereknél mi lesz, megint lepasszoljátok? A nagyobb gyerekkel együtt esetleg?
Ha tényleg így álltok a kutyához, keressetek neki inkább egy felelős gazdát, aki tud vele foglalkozni, és soha többet ne vállaljatok még egy aranyhörcsögöt sem.
Nálunk volt kutya, amikor megszülettem, pár naposan engedték, hogy megszaglásszon, és soha nem harapott meg. Ellenben mindig volt játszótársam, és megtanított az állatok tiszteletére.
Ez a jön a baba, dobjuk ki a kutyát az egyik legócskább kifogás, és ne haragudj, de ha az állítólag szeretett állatodért nem vagy képes a sarkadra állni és megmondani, hogy márpedig nem megy sehova, csak mert a párodnak nem kényelmes "kerülgetni" a gyerek születése után, inkább tényleg adjátok oda valakinek, aki képes megbecsülni. (Annyit azért tegyetek meg szerencsétlenért, hogy tényleg jó gazdihoz adjátok, nem csak lepasszoljátok az első jelentkezőnek, vagy a szülőknek, hogy megfagyjon az első hidegebb éjszakán.)
Csak akarni kell megoldani.
Ismerek olyan anyukát, aki együtt sétált a picivel és a kutyával a parkban. Ha nem babakocsival mész, hanem hordozókendővel majd amikor idősebb a hátadra kötöd, akkor simán meg tudjátok oldani. Vagy a gyerekkel sem akartok majd kijárni a szabadba? o.O
A környék ahol dolgozok tele van fiatal anyukával, legtöbbször együtt látom őket sétálni a picivel és a kutyával. Nem hiszem, hogy ne lennétek rá ti is képesek, egyszerűen csak akarni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!