5 napja alig kakil a kutyám. Lehet ebből baj?
Figyelt kérdés
Kb 5 napja nagyon keveseket kakil a kutya (kb 2x1 centis darabot 2-3x egy nap). A kedve jó, étvágya van. Ha nem kakilni, az tudom, hogy baj lenne, de így... A kakija nem kőkemény, a szokásos kajáját kapja. Szerintetek érdemes neki olajat adni, hogy meghajtás egy kicsit, vagy felesleges?2017. jan. 13. 17:36
1/8 anonim válasza:
Ne. Előbb keress fel egy állatorvost.
2/8 anonim válasza:
Napi egy teáskanál napraforgó/olíva olaj nem árt neki. Az enyém nap mint nap kapja omega6 pótlás céljából. Nyugodtan adhatsz neki minimális adag paraffin olajat is, hátha rendeződik a széklete. Nálunk a sok csont miatt szokott eldugulni, akkor adom a paraffin olajat. De általában két nap alatt rendeződik a széklet, ha visszatérünk a lágyabb kajához. Nem tudom nálad mi váltotta ki a szokatlan székletet.
3/8 anonim válasza:
Vidd dokihoz,megvizsgálja hogy mi a baja s ha olajozni kell netán azt is szakemberre érdemes bízni.
4/8 anonim válasza:
Amúgy a paraffin olaj sem hajtja meg a kutyát, csak könnyebben kicsúszik a széklet. Ami meghajt, s nagyon indokolt esetben használatos; ricinusolaj.
5/8 anonim válasza:
Ha nem hány és kutya baja, akkor komoly gond nincs.
Kettes leírta a tutit.... egyetértek én is!
6/8 anonim válasza:
Nyugodtan adj neki olajat a ricinus kivételével, nem fog hasmenést kapni, csak nem lesz szorulása.
7/8 anonim válasza:
Mi a szokásos kajája?
Akkor van baj, ha látod, hogy erőlködik, kellene még neki, de nem tud. Illetve, ha étvágytalan vagy kedvetlen, elesett, bágyadt. Fentiekből bármelyiket észleled, sürgősen állatorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!